lördag 14 maj 2016

Kallt o ruggigt!

 Med den värmebölja vi haft nu några dagar blev det lite av en chock att det i går kväll, plötsligt blev riktigt kyligt i vinden. I dag är det bara ca 10 grader och lite duggregn. Det kan gott komma en riktig rotblöta om det nu ändå ska bli halvdassigt väder. Nåja det ska bli varmare igen i nästa vecka sägs det :) Har fått sätta vattenspridaren på nya rabatten några dagar då jag inte vill att alla nyplanteringar ska kola vippen. För den uppmärksamme som upptäckt krukan med en blommande Rhododendron kan jag meddela att den nu är nergrävd :)
 Mitt emot nya rabatten är "Lilla Japan" som vi kallar den här rabatten :) Det ska upp ett staket runt källartrappan men det är många saker som finns på "att göra listan" så det blir när det blir :) Längst bort i mitten av bilden ser ni ett blommande träd...........
 ...... det är det här, ett bigarråträd som brukar ge de allra underbaraste bigarråer :) Detta är kortsidan på nordvästsidan. Ser ni stubben bredvid den stora krukan längst bort? Till höger om den kommer man till "Kärleksstigen".............
.......... här ser ni en liten bit av stubben till höger i bild. Nu är det grönt nästan över allt och om bara någon månad så syns det nästan ingen jord alls i den här rabatten bronsblad, parasollblad o andra växter snabbt breder ut sig :)
Önskar er alla en trevlig Pingsthelg!

4 kommentarer:

 1. Så bra det var o ännu bättre blivit....
  Ha en underbar pingsthelg o njut av blommen
  Nina

  SvaraRadera
 2. Vackert bigaråträd!
  Har kylan kommit tillbaka! Här i Wales har solen kommit tillbaka, kan man säja. Rikitgt fint igår och idag, innan dess regn och grått.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Det är så underbart just nu, när kylan är redan bortglömd idag, tisdag, när solen skiner från en klarblå himmel och det är redan tvåsiffrigt, 8.30.
  Att he ett eget, vackert bigarråträd måste vara en av de stora lyckorna i livet:-))!

  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 4. Det är så underbart just nu, när kylan är redan bortglömd idag, tisdag, när solen skiner från en klarblå himmel och det är redan tvåsiffrigt, 8.30.
  Att he ett eget, vackert bigarråträd måste vara en av de stora lyckorna i livet:-))!

  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera