fredag 6 maj 2016

Magnoliornas tid!

 Nu börjar Magnoliorna att slå ut, först ut brukar vara M. stellata 'Sentennial'.

 Vi har stammat upp denna magnolia för att Rhododendron luteum som växer alldeles framför ska få plats också :)
 Även Magnolia 'Merril' är fullt utslagen och doftar ljuvligt på långt håll :) Den vita färgen på Magnoliorna är så vacker mot det skira gröna som finns runt omkring.
 Upplever det nästan mest när jag betraktar den fyllda blodörten (Sanguinaria canadensis 'Multiplex') Så vitt och oskyldigt mot de gröna fräscha bladen och den bruna jorden. Många säger att "det är så synd att den blommar över så fort" men jag tycker att ca 14 dagar är helt ok, den blommar säkert några dagar till :)
 Den här lilla violen har frösått sig i gruset utanför rabatten och den är väldigt söt där den står :)
En av de ytterst få tulpaner som rådjuren inte äter upp är Tulipa urumiensis (Gul flocktulpan) Den är riktigt vacker när den är så här fullt utslagen :) 
Ha en fin helg alla!

2 kommentarer:

  1. Väntar ivrigt på att våra magnolior ska slå ut. De är liksom kvittot på att våren har kommit. Hoppas din rygg mår bra så att du kan stöka runt där bland allt fint som blommar!
    Trevlig helg!/Laila

    SvaraRadera
  2. Nu verkar nästan Sverige ha kommit ikapp Wales med vårens ankomst. Vi har länge varit ca 5 veckor före, men nu tar Sverige in. Inatt har det regnat och igår var det moln, lite sol och regn. Hoppas på bättre väder idag!
    Ha en skön söndag!

    SvaraRadera