tisdag 10 maj 2016

Fådda och vunna sippor :)

Ytterligare en dag med högsommarvärme, kanske inte riktigt lika varmt som i går men nästan :) Ibland har man tur och får en massa olika sippor på posten, för några år sedan fick jag bl.a den här. Nu blommar Anemone nemorosa 'Robinsoniana', tillsammans med den självsådda vilda förgätmigejen (Myosotis scorpioides) blev en underskön blandning tycker jag :)
 Den här skönheten har jag fått av en annan kompis (Linda), ja jag fick en hel massa olika av henne förra året och de har alla överlevt och kommer så fint nu:) Denna
hade hon inget namn på men en Anemone ranuculoides är det i alla fall men sortnamnet hade varit kul att ha. Är det någon av er som vet så skulle jag bli jätteglad att få veta :) Den ska tydligen vara rätt ovanlig i alla fall:)
 Lilla A.nemorosa 'Hilda' har jag i alla fall namn på :)
 Ytterligare en som jag inte har namnet på men troligtvis är det A.nemorosa 'Monstrosa'
Ny för i år är A.nemorosa 'So Sweet' och det måste man ju hålla med om :) Den här vann jag på ett lotteri i Rhododendronsällskapet. Ha en fortsatt fin tisdagskväll!

4 kommentarer:

 1. Fina sippor, men i år blir blomningen lite kort - åtminstone på soliga ställen.'Robinsonia' och förgätmigej är verkligen en underbar kombo. Får se över min egen plantering ,-))!
  Ha det gott! (Var du i Råda säteriet i söndags?)
  /Anja

  SvaraRadera
 2. Fina sippor, men i år blir blomningen lite kort - åtminstone på soliga ställen.'Robinsonia' och förgätmigej är verkligen en underbar kombo. Får se över min egen plantering ,-))!
  Ha det gott! (Var du i Råda säteriet i söndags?)
  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej Anja, tyvärr kunde jag inte åka till Råda. Tiden är som alltid en bristvara ;)

   Radera
 3. Så fina sippor! Här har jag bara de vanliga men de finns i tiotusental och blommar fortfarande samtidigt som tulpanerna slår ut i rasande takt! Jag hinner inte med!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera