söndag 28 februari 2016

Tänt var det här :)

 Idag tände vi
högnatriumlamporna
i stallet. De avger ju värme också så det blir bra för växterna att dras igång på så sätt:) I garaget står fuchsiorna (bl.a) på golvet men om ett tag när de vuxit sig lite större kan de inte stå så här tätt längre, sån nu får en del av dem flytta in i stallet:) Tänkte även se om det gick att börja rensa/klippa lite i rabatterna men det är totalt stenfruset så det är lika bra att inse att det inte är vår ännu ;) men jag är bra sugen på att börja.
 Det ser både naket o kallt ut, armeringsmattan med klematis, som på sommaren bildar "väggar" i sagolunden är just nu bara armeringsmatta och inget annat men.....................


......... om bara ett par månader knappt ser det ut så här :) Den här C. macropetala har jag frösått och den blir vackrare för varje år :) 

5 kommentarer:

 1. Ja nog jag också börja, åtminstone några centimeter av en kant är snöfri. Där skulle jag kunna göra lite...nåja, snart är det din tur att få barnbarn igen. Det är ett lyckorus som råder än. Avståndet känns väl långt, vi får se när det blir av att komma över. Snart hoppas vi.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Stenfruset var ordet! Här hade vi minus tio i morse...
  Egensådd klematis, inte dåligt! Visst har de växter man dragit upp från frö en särskild plats i hjärtat?
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Tycker det är bra att det är fruset när jag klipper ner så blir det inte tilltrampat på samma sätt.
  Kul med egensått som växer så fint!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Nej något trädgårdsarbete lär det inte bli här heller med ny snö som kommit under dagen. Vårkänningen försvann men kommer nog snart åter:-) Vilken otroligt fin frösådd klematis. Det är extra kul med sådant man sått och jag spanar på mina frösådder varje dag, och det har börjat gro lite nu. Alltid roligt och fascinerande med den enorma livskraften i de små fröerna.
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Sagolunden ser och låter helt underbar. Så bra med ett garage för alla växterna. Det borde jag nog också ha.
  Trevlig helg
  Annika

  SvaraRadera