torsdag 4 februari 2016

Itoh-hybriderna kommer :)

 Så här "fint" har våra fyrbenta "gäster" klippt/ansat hjärtbergenian. Förstår inte varför eftersom de uppenbarligen inte gillar dem, de har knipsat av bladen o lagt dem vid sidan om. Nåja det är bara att gilla läget för något staket runt tomten tror jag inte att vi kan få till de närmaste åren (om än någonsin:()

 Får glädja mig åt annat istället, som att två av mina Itoh-hybrider kommer så fint :) flyttade dem i höstas hit till sin nya plats och var väldigt osäker på om jag gjort rätt men nu vet jag :)
 Till vänster är det  'Bartzella' som ni kan se här på bilden, den hoppas jag ska trivas och få plats på sitt nya ställe. De kan bli väldigt stora.........
 ....... här ser ni hur fint de kommer :)
Den andra är 'Julia Rose' som jag inte sett blomma ännu men hoppas att jag får se i år. 
 

8 kommentarer:

 1. Så långt de kommit redan! Har inte sett några knoppar i mina ännu!
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Läckert med röda små skott och roligt när man ser att det tar sig och trivs, men rådjuren är ju för hopplösa! Här har jag i alla fall fått ha bergenian i fred även om den står bättre till en väggen av murgröna som de hellre kaläter. Inte läge att stängsla in här heller.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 3. Så ljuvligt att kunna se de nyröda skotten. Vårlycka!
  Här finns inget sådant att glädja sig åt så jag tar varje chans att se en vårglimt hos er andra.
  Trevlig helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 4. ÅÅ vilken vårlycka för er..här ligger snön kvar och gör det nog ett tag till:(
  det är vid denna tid jag önskar jag bodde lite neråt landet då alla visr vårfägring och vi har full vinter.
  Jag önskar er en underbar helg!!

  SvaraRadera
 5. Visst är det fantastiskt när de där första knopparna visar sig! Här ligger isig snö över hela trädgården så det lär dröja ett tag innan jag får se något liknande.
  Vilka marodörer de där odjuren är! Jag är så glad att vi hägnat in så pass mycket av tomten!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 6. När jag får höra om rådjurssäkra växter blir jag alltid lika upprörd! Sådana finns i princip inte! Vad hjälper det dig att de inte hamnar i magen på dem utan istället bredvid?? Skadan för dig är den samma.
  Det är just DÄRFÖR jag har mitt viltstaket...
  Ha det gott!
  Anja

  SvaraRadera
 7. När jag får höra om rådjurssäkra växter blir jag alltid lika upprörd! Sådana finns i princip inte! Vad hjälper det dig att de inte hamnar i magen på dem utan istället bredvid?? Skadan för dig är den samma.
  Det är just DÄRFÖR jag har mitt viltstaket...
  Ha det gott!
  Anja

  SvaraRadera
 8. Hoppas de kommer att trivas på sina nya platser. Bartzellan är verkligen fin och vad jag förstått så är Itoh-hybriderna riktiga drömväxter, stadiga och med lång blomningstid. Namnet `Julia Rose´antyder att också den är en riktig skönhet vars blommor jag hoppas du får njuta av i år.
  Allt gott! Anna-Karin

  SvaraRadera