fredag 19 februari 2016

Längtar till Piontider!

 I två dagar har det varit lite snöfall, inte mycket men tillräckligt för att täcka de spår som blivit efter oss på plattgången. Idag var det snöblandat regn så det blev det där obehagliga moddiga, typiska vintervädret som vi är så vana vid här på västkusten. Var på IKEA och lite andra ställen med dottern i dag, det var nog en skön syn- hon höggravid med foglossningsbesvär o jag med min rygg :) Det var ett långsamt vaggande framåt för oss båda, tur det finns viloplatser med jämna mellanrum :) Tröstar mig i slaskvädret med att längta till våren/sommaren och pionernas tid:) Här är några av mina luktpioner. Först ut är 'Red Charm'
 P. lactiflora 'Best Man'

 'Big Ben'

 'Peacher'
  'Coronne D´or'
  'Sarah Bernard'
 'Opal Hamilton'
 'Show Girl'
'Doreen'  
Fick katalogen från Pionisten i veckan och det blev en Itoh-hybrid i år :) Den heter 'Hillary' och jag ser fram emot att få plantera den till hösten :) Ha en trevlig helg alla!

9 kommentarer:

 1. Ni måste fara till Assarssons...Göran och du skulle bli lyriska där.Så många underbara växter , mycket barr , azaleor och roddisar sen ympar ju Conny och tar egna sticklingar på mycket. Sen är det en helt underbar trädgård..
  jag har ju inte fallit för alla Pioner än...gillar mest de enkelblommande faktiskt.Hoppas att din rygg snart blir bättre

  Jag önskar er en underbar helg!!

  SvaraRadera
 2. Ja du inte är det lätt att leva i det här urtrista vädret och längtan till våren Tur man kan njuta lite av bilder både här och där. gör ens humör lite bättre. Pioner är en underbar blomma det finns så många fina svårt att välja har man koloni som jag så finns inte plats för allt man vill ha.
  Krya på dig och ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Vilka vackra ballerinor! Träffade häromdagen en dam som också suckade efter piontider. Själv vill jag se mina bräckor blomma - NU! ;-)))!
  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 4. Vilka vackra ballerinor! Träffade häromdagen en dam som också suckade efter piontider. Själv vill jag se mina bräckor blomma - NU! ;-)))!
  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara doftpioner du har. `Coronne Dór´och`Show Girl´ helt fantastiskt fina. Vill ha fler rabatter så att jag får plats med mer fina blommor :-) Får försöka övertala maken till att gräva är det absolut roligaste som finns :-)
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Så många fina pioner!
  Stackare båda två! Varken ryggont eller foglossning är roligt - men det såg nog lite roligt ut!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 7. Oh ja pionkatalogen var ju som efterlängtat godis! Hillary köpte jag 2014 och den blommade redan i somras. I år beställde jag candy stripe och Green Halo och tur är att de kommer först i höst för jag har inte hunnit klura ut var de ska få växa! Tack för underbara bilder behövs i ruskevädret. Krya på din rygg! Kram monica

  SvaraRadera
 8. Hjälp, jag har glömt att beställa! Tack för påminnelsen!
  Skön samling.
  /Anette

  SvaraRadera
 9. De aller vakreste blomstene er peonene! Du har en nydelig samling! Ha en fin søndagskveld! Hilsen Anne-Kristin

  SvaraRadera