fredag 4 mars 2016

Afrikas blå!

Idag var det dags för Afrikas blå lilja att få sig en vårfrisering :) Efter utfört arbete blev det lite omfördelning av krukorna för att alla ska få så bra växtutrymme som möjligt. 
 Så här blev det i denna delen av "garaget" bakom mig är det många fler krukor :)
 I andra delen får resten av Afrikas blå lilja stå, på golvet står min Melia azdarach eller Zedrak som den också kallas. Den har jag haft i 7 år nu och den blir kraftigare för varje år, två nya grenar har tillkommit och det ska bli härligt att se hur pass mycket den blommar i år:)
 Så här ser det ut nu, lite grönt i topparna på grenarna :) detta utvecklar sig så småningom till gracila vackra blad och sedemera blomknoppar.
Så här ser det ut när den blommar, då sprider sig en ljuvlig doft av liljekonvalj i uterummet :) I det vilda, som är i centrala Asien blir den upp till 15
meter och blommar från mars till juni men här blommar den "bara" i juni :)
Ha en trevlig helg alla!

3 kommentarer:

 1. Nu är det mycket som man ska ta hand om för att få igång blomningen lite tidigare. Men just afrikas blå har jag inte bråttom med. En gång i tiden gjorde jag i ordning en av krukorna redan januari och tog in den. Då blommade den i vardagsrummet redan i april. tror jag. Nu nöjer jag mig att de blommar i juli.
  Så vacker din Zedrac är !

  Ha en go helg! /Anja

  SvaraRadera
 2. Mina Afrikas blommar inte förrän i juli heller, men de är stora och gröna när jag sätter ut dem :)

  SvaraRadera
 3. Vilken fin ordning du har på dina krukor. Själv har jag inte så mycket som jag övervintrar så det lilla jag har står lite mer "Huller om Buller". Har funderat på Afrikas blå lilja för den är verkligen vacker. Zedraken som "bara" blommar i juni ser förstås helt underbar ut, och med en doft av liljekonvalj så verkar det vara en riktig drömväxt. Jag gissar dock att den behöver skötas riktigt noggrant för att bli så fin som din är.
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera