tisdag 9 februari 2016

Snöirisar :)

Efter några dagar men uruselt väder, riktigt gråmulet med regn både kors o tvärs är det nu uppehåll och jag tycker mig ana solen, eller så är det bara ett önske tänkande :) Hur som helst så blev jag väldigt glad över att se dessa små raringar titta upp ur rabatten framför gabionmuren:) Det är snöirisar som jag köpte av Gerben på hösten 2014 (tror jag) Planterade dem i alla fall inte förrän 2015 i maj någon gång. Nu tittar de upp och jag tror att det är ..............
 ........ den här. Iris histrioides 'Lady Beatrix Stanley' ska bli riktigt roligt att få se dem blomma i rabatten, förra året hade jag dem i en kruka på trappan. Ska sätta ut en namnetikett när jag ser vilken som är vilken :)
 Ursäkta den dåliga bildkvaliten men jag var nog lite för ivrig med att fota tror jag :) Här är i alla fall den andra Iris histrioides 'Sheila Ann Germany' (eller om det nu är tvärtom :)) De ska i alla fall bli ca 15 cm höga båda två så det är i alla fall rätt.
Jag vet ju att blombilderna stämmer men inte placeringen i rabatten :( Men det är ju trivialt eller hur :)

6 kommentarer:

 1. Jeg satte flere løk av våriris i høst, og jeg gleder meg stort til de blomstrer! Ha en fin ettermiddag! Hilsen Anne-Kristin

  SvaraRadera
 2. Nämen! Måste du visa dessa sötnosar??!! ;-)) Nu inser jag att dessa snöirisar fattas mig!! Näe. De' va' inte sjysst Monne. Så fina snöirisar MÅSTE man ju skaffa...Voine, voine!
  Äsch! Skämt å sido. Är de alltid så här tidiga? Har du dem väldigt väldränerad? I mull? I grus?
  Väldigt trevliga får jag lov att säga!
  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu står de planterade i ren torv, frågade Gerben om det var ok och han trodde inte att det skulle vara några problem så........ han verkade ju ha rätt :) Om några år när de blivit lite mer av dem kan jag säkert avvara någon lök till dig Anja :)

   Radera
 3. Just det, det var ju irisar som jag såg titta upp bland löven i söderrabatten i dag! Sådana där blå ungefär som dina, satte dem förrförra hösten och hade nästan glömt bort dem - tills nu! Gissar att dina slår ut en månad före mina!
  Har alltså städat lite i rabatterna idag - trots en envis förkylning. Hyggligt väder alltså. Så länge det nu varar.
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. De är så underbara. Mina blommar alltid den 3 mars men ser ut att bli tidigare i år.
  Vi får väl se hur det blir med våra irisar.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. ÅÅÅ jag vill också ha vårtecken :)jag köpte också Iris 'Sheila Ann Germaney' av Gerben i höstas så jag hoppas de också behagar dyka upp i min trädgård om 2 månader
  Jag önskar dig en helt underbar helg!!

  SvaraRadera