fredag 29 januari 2016

Regnet piskar!

 Passade på att fota lite i rabatten utefter plattgången i eftermiddags när jag skulle åka och fredagshandla. Det var tur att jag passade på just då som det var ett litet uppehåll i regnandet :) Här har snödropparna kommit upp en bra bit, en del har till o med kommit upp helt o hållet ;) vet inte om det är tjälen som "puttar" upp en del lökar eller om det är något djur som krafsar upp dem men det är lika dant varje år och det är just snödroppslökarna som ligger så här. Just nu öser regnet ner och vinden piskar mot fönstren - Tor är tydligen på ett mycket dåligt humör. Tur att man  kan mysa inne i värmen :)
 Här har snödropparna kommit lite längre.
Den lilla söta onamnade primulan slår snart ut, det är inte utan att man känner att våren inte är såå himla långt borta :) Ha en trevlig helg alla!

9 kommentarer:

 1. Tror att det är snödroppslökarna som har det lite trångt när lökar hamnar ovan jord. Det händer ganska ofta hos mig också.
  Trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, vad bra att veta :) Då får jag putta ner dem på ett annat ställe :)

   Radera
 2. Våren har kommit längre hos dig än hos mig i Torslanda/Göteborg. Snödropparnas blad syns någon cm och primulans blommor är långt borta.

  SvaraRadera
 3. Här är det snöklockelökarna som puttas upp. Annars har ingenting tittat upp än, men vi bor ju på en annan breddgrad än ni.
  Visst blir man liksom lite prålig över de där första blommorna som slår ut!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Tror nog att våren luras lite. I natt har det kommit en dm snö här och det blåser stormvindar. I fjol trodde jag att jag hade glömt att sätta ett helt gäng tulpaner som låg likadant ovanpå, men det var bambi.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 5. Måste ut och se om jag har någon primula som är på gång.
  Det kommer säkert bakslag men vi får väl se det blir som det blir och det är bara att gilla läget.
  Allt gott
  Annika
  Tack för din kommentar hos mig på bloggen. Behövde påminna mig själv lite och vara tacksam.

  SvaraRadera
 6. Ja. Börjar man inte njuta av "våren" så är det nästan för sent när den väl är här ;-))) - om man får lov att hårddra;-)!
  Jag springer från "tuva till tuva" och spanar på livstecken och de är många! Fast snödropparna är alltid himla sena hos mig.

  Ha en go' vecka!
  /Anja

  SvaraRadera
 7. Vilken tur att jag kan läsa din blogg när jag deppar över att våren är långt borta. Även om vi har noll gradig temperatur i luften är det långt till vår blomningen här i Uppsala.

  /Cristina

  SvaraRadera