torsdag 14 januari 2016

Isen har lagt sig!

Det är kallt idag, det var -10,8 när vi vaknade men nu har solen tittat fram, ja inte på oss och vårt hus/trädgård men där borta - på andra sidan vägen :) Hos oss ligger allt i skugga men snart, om en månad ungefär orkar solen över berget bakom oss och även vi kan få lite sol :) Men det är härligt att se solen på håll också :)
 Det blir också betydligt kallare när isen lägger sig, liiiite snö har vi fått men inte det skyddande täcket som kanske behövts för våra växter.
 Ser ni så kallt o mörkt det ser ut, Rhododendronbuskarna (ni ser några av dem nere i vänstra hörnet) tycker också att det är kallt.
 Närbild på samma buskar. De har slagit armarna om kroppen och tryckt upp axlarna mot öronen precis som vi gör när vi fryser.
Det gäller att fylla på med fågelfrön o talgbollar för småfåglarna äter mängder, även de lite större är välkomna de behöver ju också mat :) Nu har temperaturen stigit lite så nu är det "bara" 8,2 grader :)

5 kommentarer:

 1. Ja jisses! Nu är det kallt... ska genast gå ut o hänga upp lite fler talgbollar o fylla på solrosfrön o jordnötter....
  Ha´t så gôtt i kan i kylan
  Nina

  SvaraRadera
 2. Gillar beskrivningen av huttrande rhododendron! :-)
  Här tar det slut i fågelmatarna på ett kick! Lärde mig just att man kan lägga ut russin till koltrastarna som inte är så behjälpta av fågelfrö.
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Ser kallt ut men underbart att solen börjat titta fram :)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Har tur att snön täcker mina rhododendron, -22 nu på morgonen.
  Fåglarna förser jag med mat, härifrån flyger de inte hungriga!
  Nu har isarna så mycket snö så det blir svårt att ta sig ut på dem, tyvärr.
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Din beskrivning av de frysande rhododendronbuskarna är verkligen talande. På pricken som man känner sig i kylan. Ser att ni inte har lika mycket snö som oss men också ett tunnare täcke värmer ju gott. Är lite rädd för att vårt täcke inte bara skyddar växterna utan också fästingarna och de bruna slemlimporna från Spanien (Grrr!) Fågelfröerna går åt som smör här också men jag tycker också att det är ett kärt besvär att fylla på och se hur de mumsar och äter.
  Allt Gott! Anna-Karin

  SvaraRadera