lördag 2 januari 2016

Det är låångt kvar!

 Så här de allra första dagarna på det nya året, när vädret är gråmulet och temperaturen ligger runt 3-4 minusgrader och det flyger lite vitt i luften är det inte utan att man längtar lite extra till de där första ljuvliga vårdagarna när man verkligen känner att NU har den kommit - våren men stort V :) Blåsipporna slår ut sina förtjusande blå kronblad och.........
 ........ gula krokusar och scilla poppar upp lite här och var. Man känner till o med att det doftar vår, ni vet den där speciella doften av mylla och skirt grönt :)
 De blålila krokusarna är lika efterlängtade som de andra............
 ........ en del växter är liite mer efterlängtade än andra men över allt denna skira..........
 ........ och ljuvliga grönska som man saknat i månader,  allt vaknar till liv igen och över allt ser och hör man fåglar, insekter och kryp som får allt att vibrera av rörelse och ljud :)
Det är låång tid kvar innan vi får njuta av allt detta igen men vi är i alla fall på väg :) Det går fortare än man tror :)

8 kommentarer:

 1. Mmmmmm.... lite otåliga är vi ju 8-)
  Ha´t himla gôrgôtt mens du väntar
  kram Nina

  SvaraRadera
 2. Vi får försöka hjälpa varandra att härda ut, fina trädgårdsbilder lättar alltid upp humöret!
  God fortsättning
  Laila

  SvaraRadera
 3. Gott Nytt år, visst är det länge till våren inträder,, samtidigt springer tiden iväg.. jag har som nyårslöfte att försöka leva i nuet! Fast det blir kämpigt men detta med att alltid vara hundra steg framför planera längta och tänka,, är inte bara positivt... det sliter!Men våren hägrar även för mig! kanske går tiden dit om jag njutr av nuet lite mer! får se om jag lyckas Ha det gott! Kram!

  SvaraRadera
 4. Godt nytt år! Ååh, de bildene der skapte virkelig vårlengsel. Før vi vet ordet av der, så er den der. Det skal blir et gledelig gjensyn med mange vakre vårblomster. Fin blogg du har. Legger meg til som følger.
  Ha det fint.
  Jannicke

  SvaraRadera
 5. Nog går tiden fort. Vi hinner nog bara blinka några gånger innan våren är här ;-))
  God fortsättning på2016!
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. ÅÅ längtan högg tag i mig, tittar jag ut så är det bara vitt numera...så nog är det en bit kvar för mig än innan jag får se nått grönt igen.
  Nu är det däremot inte lågt kvar tills vi träffs :)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 7. Åh vilken längtan dina bilder väcker. Våren är nog det bästa som finns när allt vaknar till liv igen och, som du skriver, den speciella doften av mylla, som talar om att nu sätter växtligheten fart. Härligt! Vacker humla! Kan det kanske vara den sällsynta backhumlan som sitter på ett tjärblomster? Den lär finnas i enstaka populationer på bland annat västkusten. Kanske är jag ute och cyklar men fin var den i alla fall.
  God fortsättning på det nya året till dig och de dina! Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Javisst går det fortare än man tror och jag tänkte hinna en hel del innan dess. Ser fram emot en riktig lång vår. Här visar sig redan första blommorna på tibasten.
  Tack för rar kommentar.
  Kram Anette

  SvaraRadera