måndag 11 januari 2016

Helgtrevligt!

 I fredags efter frukost åkte vi iväg för att ännu ett år delta i Hallandskretsens evenemang "Trädgårdsfest mitt i vintern". Vi åkte även i år iväg en dag tidigare för att kunna få en lite längre helg :) Efter incheckning på hotell Fregatten som vi gillar och är mycket nöjda med gick vi tvärs över parken till vackra fina varmbadhuset för att njuta av den härliga lilla (12,5 meter) saltvattenbassängen med 35-gradigt vatten :) Oj vad skönt men en timmas "träning" var lite för mycket för min rygg så det blev lite jobbigt efteråt men det gick rätt så bra ändå :)
 Snön som kom under dagen lade sig vackert på den fint klippta buxbomsplanteringen utanför badhuset.
 På tillbakavägen till hotellet gick vi förbi detta ljuvliga gamla hus, Socitetshuset - vi tyckte att det påminde väldigt mycket om Socitetshuset i Marstrand och det visade sig inte vara så konstigt eftersom samme arkitekt ligger bakom båda :) Adrian Crispin Peterson hette han och han är även "pappa" till Trädgårdsföreningen i Göteborg :)
 Precis utanför mötte vi också Berit o Ulrika, två underbara tjejer som åkt ända från Piteå för att vara med på "Vinterfesten" :) Så himla kul, senare på kvällen blev vi alla fyra bjudna på jättegod middag hos Christina Fryle (Leif kom senare när han slutat jobbet) Det blev en riktigt trevlig kväll med många goa skratt.
 På lördagen vid 13.00-tiden började föredragen, det var som vanligt många som kommit för att inspireras och träffa andra likasinnade :)
 Först ut var Johan Orre vars föredrag hette " En trädgårdsnörds funderingar, eller helt enkelt, drömmen om en trädgård"
 Sedan var det Johan Nilssons tur. "Expedition Bhutan" hette hans föredrag.
 Sist ut denna lördag var Margareta Thorsell som pratade och visade bilder på ormbunkar. Mellan varje föredrag är det mingel/kaffe/bensträckarpauser :) Det var både underhållande och spännande att se o lyssna på alla tre och naturligtvis blev man sugen på både den ena o andra växten :)
 väg till hotellet efter föredragen för ombyte o lite vin :) Det hade snöat ännu mer och det var riktigt vackert :)
 Mycket god mat på Restaurang Istanbul, här blev det mera vin och kvällen blev snabbt natt :)
 På söndagen efter lite lunch började det igen och idag var det Susanne Nilsson som började. Hennes föredrag hette "Skatter i österled" och var fantastiskt spännande. Kul att få reda på lite om både landet, människorna och lite av varje förutom blommor. Det var från både Mongoliet, Ryssland, Kazakstan.
Sist ut denna helg var Lotta Bernler som visade bilder på och berättade om släktet Clematis, där var det många bilder på Clematis som jag kände att jag MÅSTE ha :) Nu blir det till att vänta ett helt år till nästa gång :) 
Det är så enormt bra för själen att få vara med om något sådant här - att få lyssna till riktigt kunniga och engagerade föredragshållare, träffa alla underbara människor som alla har samma intresse för trädgård o växter samt att umgås över god mat o dryck med allt vad det innebär:) Det här lever man på länge!

11 kommentarer:

 1. Instämmer med din beskrivning. Trevligt och lärorikt. Första gången jag var med. Roligt att få träffa både dig och andra som jag tycker mig "känna" genom bloggar, AoT forum, artiklar eller annat. //Helene, Torslanda

  SvaraRadera
 2. Trädgårdsfest mitt i vintern! - låter jättetrevligt! Ska bli spännande att ta del av vilka clematis som fångade ditt intresse!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Ååååhhhh vad jag längtat efter o vara där! Men nästa år ska det bli av igen....
  Ha´t himla gôrgôtt o hoppas det bättrat sig med ryggen
  Nina

  SvaraRadera
 4. Vet sedan tidigare att där är väldigt trevligt och goa skratt brukar det bli när du är med Monica.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Härligt att ni kom hit! Skulle vara väldigt tomt om ni uteblev ett år :-P Ser fram emot att avnjuta en helg uppe hos er i juni :-D
  /Christina

  SvaraRadera
 6. Så himla kul att träffa er igen och att jag fick förmånen att umgås med er hela helgen. en sagolikt rolig helg....nu träffs vi i juni ge :)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 7. Låter verkligen helt underbart.Må tro att det blev många skratt.

  Såklart att du skall ha fler klematisar.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 8. Verkar ha varit en minnesvärd helg fylld av upplevelser. Får söka inspiration på närmare håll.
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Vilken trevlig helg du/ni har haft. Måste vara riktigt underbart att hämta inspiration så här dags på året.
  Nu får vi en period kallare igen och jag är glad över snötäcket på berget!

  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 10. Tack själv Monne, alltid trevligt att träffas! Och vilket väldigt fint reportage om helgen du gjort.

  SvaraRadera
 11. Tack för att du berättar om träffen i Varberg, jag funderar varje år, men kommer inte till skott.
  Marta

  SvaraRadera