lördag 2 februari 2013

Trevligt besök!

 Sådana här små söta gynnare hade invaderat trädgården i morse, det var säkert 30-40 st:) Inte var de speciellt rädda av sig heller men de var inte stilla många sekunder så det var inte lätt att ta en skarp bild:) Hade aldrig sett sådana förut så det blev till att kolla i fågelboken när jag kom in igen. Stjärtmesar (Aegithalos caudatus) visade det sig att det var:) Tydligen vanliga men de har inte varit i vår trädgård förut i alla fall.
 Visst är de söta med sin långa stjärt som är signifikativt för arten;) Riktigt trevligt besök faktiskt.
Ville ha lite vackert att titta på i vardagsrummet så jag köpte en bukett rosor och en bukett fresia när jag var och handlade:) Det doftar ljuvligt när jag sitter i soffan och läser:) Tänker på min morfar vars favoritblomma var just fresia:)

6 kommentarer:

 1. Vilka sötnosar! Men det är klart att det ska vara vackra fåglar i en vacker trädgård.
  Kram Ester

  SvaraRadera
 2. Visst är stjärtmesar gulliga. Vi har också haft besök av dom den här vintern. Här har dom inte varit tidigare men jag såg dom vid fågelmaten när jag var liten. Tyckte dom var lite spännande för den långa stjärten.
  Härlig bukett. Min morfar brukade odla fresia.
  Trevlig kväll!!!

  SvaraRadera
 3. Ja, dom är för söta! Tyvärr har vi aldrig sett några här men vet att de finns inte allt för långt härifrån så kanske en vacker dag....

  SvaraRadera
 4. God morgon Monne!
  Stjärtmesar 'invaderar' även vår fågelrestaurang då och då och alltid i ett kollektiv med måååånga pippin åt gången. De är svåra att fota men du har lyckats bra!
  Rosor och fresior i en bukett är både vackert och väldoftande.

  /Anja

  SvaraRadera
 5. När mina svärföräldrar bodde här så gick det åt kopiösa mängder solrosfrö, men jag matar inte fåglarna alls, och jag får ju säga att jag saknar att sitta och titt på dom genom köksfönstret, så kanske jag skall börja mata dom nästa år om jag ändå bara går hemma nästa vinter med. Så man kan titta på något annat än datorn ;-)

  SvaraRadera
 6. Ja det sägs att dom är vanliga, men här är dom väldigt sällan. Någon gång per vinter får jag njuta av deras snabbvisit. Visst är dom underbart söta.
  Kram/Fia

  SvaraRadera