lördag 16 februari 2013

Från USA!

 Kommer inte ihåg om jag visat detta glasfat tidigare, men det tål att visas igen i så fall:) Det är som sagt i glas och det svarta mönstret ni ser är silverinläggningar. Jag fick det av Görans farmor för över 30 år sedan och jag älskar det:)
Hon var född på Åland och reste som ung till USA där hon träffade Görans farfar som hade rest dit från Tjörn för att pröva lyckan. De träffades, gifte sig och 1929 föddes Görans far. Raymond (Görans pappa) flyttade "hem" till Sverige när han insåg att han skulle bli inkallad till Koreakriget, då hade han träffat Görans mamma som kommit "över" från Småland, gift sig och de väntade Göran när de alltså flyttade hem 1956 men hans föräldrar stannade kvar, de flyttade inte hem för gott förrän 60-70-talet tror jag. Detta fatet är från USA men hur gammalt eller hur värdefullt det är har jag ingen aning om, Astrid visste att jag gillade "gamla saker" så därför fick jag detta:) Jag brukar putsa upp det emellanåt och då syns mönstret inte lika mycket men åh vad jag tycker fatet är vackert då:)

Här kan ni tydligare se hur fint mönstret är.

5 kommentarer:

 1. Såå vackert fat.
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 2. Visst är det underbart;) Ser att jag skrivit fel datum, Koreakriget var ju slut 1953:) Blandade ihop hemreseåret 1952 tror jag det var med Görans födelseår 1956:)

  SvaraRadera
 3. Arvegods och släktklenoder är de enda prylar(nästan) som vi har kvar här hos oss, ett antal flytter genom året har hjälpt oss att skippa en massa bråte. Förstår din känsla inför fatet!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. jättefint fat, ett extra + för blommorna :) Arvegods som har en histora är roligt att ha, jag har massor av sådan och just idag skall jag "pynta om" här hemma. Det är lätt att förnya hemmet genom att flytta om och ställa ihop på nytt sätt. Ha en skön söndag ♥

  SvaraRadera