torsdag 7 februari 2013

Mumsigt!Testade ett nytt recept i dag, LCHF-pasta:) Ja jag gjorde pastan i går kväll faktiskt och hade den i kylskåpet tills idag.  Inte dumt alls faktiskt även om inte den där "al dente" känslan som jag vill ha pastan fanns. Lätt som en plätt var det att göra den så det kommer att bli fler gånger, tror att jag ska göra "plattor" nästa gång så att jag kan göra en lasagne:)

Reseptet är : 4 ägg,
1,25 dl färskost (jag tog Philadelphia ost)
0,5 dl fiberhusk
Sätt ugnen på 150 grader
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Olja ett annat bakplåtspapper och ha i beredskap.
Vispa äggen poröst. Tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop. Bred ut på plåten. Lägg nu på det
inoljade pappret och tryck med handen ut smeten över hela plåten/bakplåtspappret från mitten och ut.
Sätt in i ugnen med det oljade pappret kvar, i 5 minuter dra sedan av pappret och låt stå inne i 5 minuter till. Kolla så att det inte bränns, den ska vara gulvit.
När "kakan" svalnat (går fort) skär den i tunna strimlor till tagliatelle. Kan förvaras i kylskåp någon dag eller frysas.  Värm den i micron när den ska användas.
Detta recept och många andra har jag hittat på den här adressen http://www.lchfrecept.com/

5 kommentarer:

 1. det måste jag också testa om inte annat för ha gjort det själv från grunden:)
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 2. Fiffigt recept!
  Som glutenintolerant får jag inte i mig några kolhydrater från mjöl, alltid en fördel även om det i övrigt kan vara lite besvärligt.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Känns trevligt att vara tillbaka på Växthusträdgårds-bloggen igen. Och att få kommentarer direkt, det hade jag ju inte väntat mig, med så lång frånvaro :)
  Bor, sen snart ett år tillbaka, där borta i stugan som hör till och nu börjar det närma sig någotsånär ordning i renoveringen, så denna säsongen kan det nog bli en del gjort i trädgården. Det ser jag verkligen fram emot!!

  Intressant recept du provat!
  Jag har gjort mycket LCHF-mat, men inte pasta.
  Men så mycket bättre min kropp mår utan vetemjöl!

  Kikade lite snabbt igenom några av dina tidigare inlägg och såg sofforna, jag röstar på att du ska måla dina engelskt röda! Skulle bli jättefint!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera