måndag 4 februari 2013

Gå sakta, kom tillbaka fort!

 Just nu vräker snön ner, stora blöta flingor som omedelbart lägger sig som en tjockt slaskig beläggning på trädgårdsgångarna och rabatterna eftersom det är + 2,5 grad ute :( Men snart kommer det förhoppningsvis att se ut så här, ja inte ser det så trevligt ut det här heller men det är i alla fall slutet av mars och vi ska precis börja att "våra" i "Oxelrabatten";)
I början av april är allt gammalt och dött bortklippt och bortrensat och det är bara till att fortsätta med resten av rabatterna;) Tänk vad underbart det är att få jord under naglarna, våta byxknän och torra händer efter all skrubbning av jordiga händer:)
Redan ett par veckor in i april  börjar det att grönska av både det ena och det andra och det är då som jag alltid kommer att tänka på en bok av David Niven, har aldrig läst den men titeln tycker jag är så underbar "Gå sakta, kom tillbaka fort" heter den. Visst vill vi väl alla hålla kvar våren så länge vi kan eller hur :)

.....allt är skirt och nytt och det växer så det knakar i maj:) Det är en månad kvar till midsommar och hela sommaren ligger framför oss.

 I juli ser det ut så här och det är svårt att tänka sig att det alldeles nyss bara var svart jord och inget grönt alls så långt ögat nådde.
Precis innan september övergår till oktober ser det ut så här, solen står lågt och skapar ett vackert eftermiddagsljus som silas genom bladverket på tjärblomster, silverax och kransveronica. Ännu är det vackert och grönt och inte vill man släppa taget om sommaren men nu börjar snart inomhusperioden, i alla fall för mig. Vid den här tiden vill jag att vintern fort ska försvinna och våren börja igen:)

4 kommentarer:

 1. Tack för denna visning, så underbart att se de olika skifrningarna. Härligt att det just nu väntar oss ännu en skön säsong.kra,/Fia

  SvaraRadera
 2. O vilken fin "längtans" visning av din härliga trädg. Bilden där inte bara grönt utan också små BLÅA klickar lyser--mmmmmmmm ,, ja det går sen alldeles för fort ...
  Ha det gott Kram Ninne

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken snabbspolning! För mig får maj-juni, och hela resten av sommaren, gärna vara extra långa iår!

  SvaraRadera
 4. Åh så härliga bilder. Tack för dem, snart tinar snön och sen går det så himla fort att man knappt hinner med ;)
  Hälsa Göran!

  SvaraRadera