söndag 18 december 2011

Pavarotti och köttbullar!

Som jag skrev i går så gjorde jag alltså köttbullarna idag:) Men Pavarottis julskiva med en massa vackra sånger som 'Ave Maria' och 'Oh Helga Natt' (fast på italienska) brasan tänd och lite juldoftljus kunde jag faktiskt få lite julkänsla:))

Det är ju annars inte något som man får precis om man sticker näsan utanför dörren eller tittar ut genom fönstret, trots att det i morse var frost så är det ännu grönt ute.
Min Helleborus nigerär på gång men ännu så ligger knopparna nerbäddade bland löven:) Hoppas nu att jag får se dem blomma så inte rådjuren hinner före:(
Tittar jag ut över viken så ser det ju som sagt inte så juligt ut, det skulle till och med kunna vara tidig vår:) Annat var det förra året vid den här tiden.................
...........då kunde man tala om julstämmning:) Detta fotot är tagen den 26 december förra året men det såg ju likadant ut en vecka tidigare så det är ju en viss skillnad mot idag:) Tror faktiskt att jag föredrar årets väder, bara det inte regnar.

7 kommentarer:

 1. Här vaknade vi faktiskt med 5 cm snö imorse. Sedan har det snöat nästan hela dagen. Så hoppas att det ligger fint nu tils efter jul. Sedan vill vi har vår och massa frösådd;) Kram/Fia.

  SvaraRadera
 2. Här hade världen blivit vit under natten, men bara några cm snö. Jag vill gärna ha lite snö över jul.
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 3. Pavarotti, köttbullar och brasa!Snacka om mäkig julstämning;)))!
  Men, ärligt talat. Så här oss emellan. Visst kommer julekänslan inifrån oss själva - i själva verket:)? De yttre attributen är ju 'bara' (nja, inte SÅÅÅ bara,!!!!) /Anja

  SvaraRadera
 4. Jo Anja det är helt riktigt:) så sant, så sant;)

  SvaraRadera
 5. Ja, onekligen liite skillnad på iår och förra året. förutom att det gärna får vara lite vitt på jul så har jag gärna en normal västkustsk vinter iår. Typ november hela vintern.
  Köttbullarna ser hemskt goda ut, nu börjar jag bli sugen på julmat :-)

  SvaraRadera
 6. Lyckad kombination, jag får testa det ett annat år!
  Snötäcket har återkommit hit.

  /Anette

  SvaraRadera
 7. Visst är det fint med en vit jul men jag tycker mycket om en grön sådan :-)
  Såg i tidningen idag att vi får en mild vinter.
  Dags att lägga in sillen - kanske skall göra som du lyssna på Pavarotti.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera