måndag 26 december 2011

Första fuchsiasticklingarna tagna;)

Regn + 8,8 grader och julmaten är nästan slut tack o lov:) Funderar starkt på att ta en promenad men vädret lockar ju inte precis. Får se hur jag gör:) Var ute en sväng med kameran innan regnet kom och visst ser tibastens knoppar lockande ut, dröjer nog inte länge innan de slår ut om denna värmen håller i sig:)
Satte de första sticklingarna av fuchsia i dag;) passade samtidigt på att vattna både de stora moderplantorna men också pelargonerna :)
Sofieromargueritens sticklingar har redan börjat att blomma:)
Denna Rh. 'Chippewa' har fått en vacker blomma, lite svårt att se färgen riktigt men det är lampornas fel:)
Är så glad att min lilla söta stickling av P. betulinum (björkpelargon) har överlevt både sommaren och vintern:) Fick den av en trädgårdsvän i somras och den är så söt:) Den stod still länge men nu har den växt en bra bit så nu tror jag att den kommer att klara sig.

6 kommentarer:

 1. Gott att stoppa fingrarna i jorden :) Jag har inte grejat med sticklingar men varit i växthuset och städat och röjt lite, där hade övervintrade Hortensia (krukor) börjat sätta knopp! Så nu önskar jag mig inte snö och vinter längre :)
  Kanske jag skulle ta en titt på Tibasten? och se om det börjar knoppas där.
  Ha en skön kväll :)

  SvaraRadera
 2. Ååå vad roligt att få känslan av en ny säsong som bara väntar på att ta fart.Jag bläddrar sönder Allt om Trädgårds-tidningar. Impectas nya katalog är på väg,hoppas den kommer fort.
  Funderade idag på om jag skulle passa på att marktäcka den yta där jag ska göra Rosengård. Lättare nu när allt ligger platt.Nu ska jag bara få ut tanken till aktiv handling också.
  Kankse går fortafre om jag ringer imorn och beställer några lass med flis;)Kram/Fia

  SvaraRadera
 3. Kikar in..(hittar hit via Sandra)
  Så härligt att vi går mot ljusare tider och planteringstider snart! Fina sticklingar och rabatter du har på gång!
  /Cika

  SvaraRadera
 4. Nejmen så mycket trevligt du har redan i dina odlingar! Mitt växthus fick dödsstöten av Dagmar igår, och kommer alrig mer att repa sig. Men det var lika bra, det började bli väldigt skrangligt och trist.
  Annandagskram!

  SvaraRadera
 5. God fortsättning!
  Du är mästarrinna i sticklingsförökning!
  Iallafall i mina ögon.
  Ångrar att jag inte tog sticklingar på Sofieromarguriten.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Så flitig du är med sticklingar! Fina är de också!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera