torsdag 8 december 2011

Fårskinn!

Enda sedan vi började elda i braskaminen har vi pratat om att skaffa ett fårskinn i grått eller vitt att lägga på golvet framför spisen, dels för att förstärka mysfaktorn och dels för att vi upptäckte att våra katter älskar att ligga där i värmen:) jag lade en gammal mattbit där men det såg ju inte så snyggt ut. Men katterna brydde sig inte lika mycket som jag, så de låg där både ofta och länge:) Hörde oss för på lite olika ställen om priset på ett fårskinn. IKEA 299:- men de var pyttesmå. Andra ställen med bra storlekar på skinnen var rätt dyra ca 1000:-. Hittade ett igår på Liseberg, några som sålde skinnprodukter som handskar och mössor etc. Jag frågade om de hade skinn och vips hade de lagt upp några härliga skinn framför mig:) Gissa vad de skulle ha? 600:- bara :)) Slog till direkt. Väl hemma lade jag det framför spisen som älsklingen eldat i hela eftermiddagen.

Omedelbart kom en liten Ayla trippande, klev upp med framtassarna på skinnet, sniffade lite på det och slickade på det sedan lade hon sig ner mitt på det och man riktigt såg hur nöjd hon var:) Hon smälter in fint med sin färg:)
Här ser ni hur gott hon har det, de andra två var lite mer försiktiga och satt på golvet runt om en stund de tyckte nog att det luktade lite konstigt. Men Ayla hon njöt:)
Det var jättemysigt att köra ner hela nosen i det där mjuka fluffiga också:)

10 kommentarer:

 1. Hej, hej!

  Det måste vara något 'patologiskt'fel på mig, men så fort jag ser sådana där bilder när en katt har det bra och är dessutom så där rysligt vacker så får jag tårar i ögonen;)!
  Kanske var jag en svulten katt i mitt förra Liv;))!?
  Maija och Wille vill inte kliva på vår fårskinn, kanske för att den luktar Skruttan - för hon älskade skinnet och låg där jämt...(åååhhh, det gör ont fortfarande efter 2,5 år)/Anja

  SvaraRadera
 2. Jag med...som Anja säger! Ayla passar perfekt på sin nya...matta!Vilken GO katt!
  Hälsningar.Karla.

  SvaraRadera
 3. Åh, vad mysigt hon fick det. Undrar om dom andra får ta plats där också eller om hon tycker att platsen är hennes privata.
  Det är inte bara katterna som får mysigt. Hela alltet med brasa och skinn ser helskönt ut:)

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder.
  Kissen passar ju perfekt ihop med skinnet.

  Och det ser onekligen väldigt ombonat ut framför kaminen

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 5. Så mysigt ni har det med brasa och gosig katt på ett mjukt och härligt skinn.
  Ha det riktigt gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 6. Vilket fynd. 1000 kronor för ett fint fårskinn är billigt tycker jag. Det är jättemysigt med fårskinn, vi har några som vi köpt efter hand. Hoppas du får plats att ligga och mysa själv också.
  Eva

  SvaraRadera
 7. Hvor er din kat sød. Man kan rigtig se hun nyder fåreskindet.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera
 8. Brasa, fårskinn, katt - vilken mysig kombination, kan få vem som helst att faktiskt gilla den här årstiden, litegrann i alla fall!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 9. Så hemtrevligt du har det.
  Riktigt mys pys.
  Du lär få en varm och skön helg.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 10. Ohh så härligt. Ser ju hur skönt ut som helst.

  SvaraRadera