lördag 29 januari 2011

Krafsa i jorden;)

Nu närmar sig februari med stormsteg:) och drömmen om en vår blir starkare för varje dag. Satt och bläddrade bland mina bilder och hittade den här, tänk att man kan längta efter något så rufsigt, torrt och dött:)) Men jag gör faktiskt det! Tänk att få lägga sig på alla fyra och köra sekatören i döda fjolårspinnar, gräva och krafsa i jorden och få fram de små späda nya skotten för året:)) För de finns ju där alldeles under ytan av all blast och gamla löv. Har man bara börjat och kanske till och med är två emellanåt går det fort. Denna bilden är tagen den 2 april 2010...........
.......redan fyra dagar senare den 6 april såg det ut så här:) Även om rådjuren varit framme och friserat pärlhyacinterna runt pionen (i framkant på bilden) så ser man vilken enorm växtkraft det är:)
Ytterligare en månad senare den 2 maj har det kommit upp ännu mer men det är svårt att föreställa sig när man ser denna stora platta rabatt med en massa svart jord ska bli totalt täckt av växter inom ett par månader.
Den 1 juni har det mesta kommit upp men ej växt till sin fulla storlek:)
Den 6 augusti nästan exakt 4 månader senare är trädgården helt olik sig:) Den här tiden skulle jag vilja ha kvar i flera månader men tyvärr.................. lika snabbt som växtligheten spirar och gror på våren lika snabbt går förfallet på hösten. Det är vemodigt men samtitigt skulle jag inte vilja var utan våra 4 årstider även om de nu för tiden har minskat men 1:) Tycker nämligen att våren vissa år nästan hoppas över och det blir sommar direkt. Eller också är det bara en trädgårdsnörds inbillning:))

4 kommentarer:

 1. Vilken enorm skillnad!
  Kul att se det 'platta' bli så O-platt!

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bilder!
  Nu känner man att det finns hopp om en ny vår:-))

  Ja,sekatören är nog det redskap som alltid finns med när man ålar runt i trädgården.Rätt som det är så behöver man den:-))

  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder! Om vi ändå vore där redan nu!

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 4. Vilka hoppingivande bilder du visar! Härligt att bli påmind om hur fort det går när det väl rullar igång. Än så länge får man glädja sig åt att det blir märkbart ljusare för varje vecka som går!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera