lördag 8 januari 2011

Gruslig känsla!

I detta urusla väder - regn och plusgrader har jag suttit hela dagen nästan och sorterat, namnat och tagit bort bilder på datorn:) En del får mig att nästan kunna känna både hur gruset låter och känns under skorna när man går till bänken för en lite paus:) Denna buske av Aruncus dioicus (Plymspirea) älskar jag MEN den sprider sakta men säkert ut sig och snart har den "tagit över" hela rabatten i hörnet. Så jag har varit på väg i två år nu att flytta den men varje år så säger vi "VI GÖR DET NÄSTA ÅR" Den kommer att bli fruktansvärt svår att få upp för vi har vänner som slitit som djur med sina och kanske det är det som gör att vi har dragit oss för att göra slag i saken:) Vi får se hur det blir i år i alla fall längtar jag som en gnu till att det ska bli vår.


En annan underbar blomma som kommer rätt tidigt på våren/sommaren är denna lilla Penstemon procerus v. brachyanthus. Den blommar rikligt och länge:) Är lite osäker om det verkligen är denna eftersom jag inte riktigt känner igen blommorna när jag googlar på den men det kanske bara är jag som yrar;) Den är hur som helst underbar!

11 kommentarer:

 1. Den där plymspirean är sååå cool!
  Tycker dock att blomningen ör lite kort?
  Penstemonen .... den var grrrr-söt!

  SvaraRadera
 2. Monne..jag kämpar fortfarande, efter 10 år, med att få busken att förintas...men bara på just den platsen där jag inte vill ha den. Har den på ennan plats och där ska den minsann vara kvar:)

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att min stå´r för sig själv mitt i gräsmattan. Tror den ska få stå där;) Suttit och ritat upp köksträdgård som ska skapas så fort det går( om det blir vår). Visst längtar man sig sjuk. Satt iogår och beställde fröer i mängder,vill börja så inne snart så man kan få känslan att det är något på gång;)

  SvaraRadera
 4. Ja den blomman är inte lätt att flytta på.Försökte för ett par år sedan att gräva upp och byta plats på den vi har. Men jag gav upp.Så den står där den står.

  SvaraRadera
 5. Plymspireor SKA vara stora, snyggast då! Den lilla blå var söt.
  Ha en skön lördagskväll!
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Det gäller att sätta plymspireorna på rätt plats från början. =) De är otroligt fina när de blommar och jag tycker nog även de vissna blommorna har sin charm.
  Penstemonen gillar jag skarpt!
  Ha det gott
  Kram Helen

  SvaraRadera
 7. Tycker att det ser väldigt fint ut där den står jag skulle vilja ha fler av den och tog småttingar förra året vi får se hur det går//Britt

  SvaraRadera
 8. Plymspirea är inget för små trädgårdar, förstår jag :-)
  Visst längtar jag också efter våren. För att få tiden att gå ;-) har vi börjat renovera badrummet uppe.
  fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 9. Ännu en blogg med längtans blommor!
  Har har det varit tö idag och lite ljusare längre är det allt.
  Ha en skön söndag
  Annika

  SvaraRadera
 10. det kan bli stora, det minns jag, för mamma och pappa hade en enorm i sin trädgård, men den försvann...... undra hur? Tja, om ni en dag inte har något att göra och två spadar och spett.... ;)

  det är kul att städa bland bilder, man hittar så mycker roligt :) och vackra blommor förstås!

  Ha det så bra i städandet :)

  SvaraRadera
 11. Vilken goding din plymspirea! Hoppas du har en fin plats för den, för den är ju verkligen stilig. Hälsn Mimi

  SvaraRadera