torsdag 20 januari 2011

Fortfarande vinter!

Lite senare än björken är Boken (Fagus sylvatica) när den slår ut på våren men nästan vackrare:) Titta bara på dessa nästan limegröna bladen som sakta tittar ut ur bladhöljets rosavita färg:) Ser nästan ut som godis. Idag får jag dock inga vårkänslor:( Allt det gröna som hade töat fram och lyste så vackert och underbart för snötrötta ögon är nu klätt i ett tjockt lager av rimfrost och åter igen är det en vit värld där ute och - 7,6 grader bidrar väl heller inte till vårkänsla. Men det är bara att acceptera och inse att det fortfarande är vinter och att aktivera sig på ett eller annat vis;) Jag ska försöka mig på att sy ljuspåsar i dag. Har förberett igår genom att klippa till tyg och sätta på servettmönster (Decoupage) ska bli spännande att se vad/hur det blir:))

6 kommentarer:

 1. Så vackert! Här är det också vinter i dag med gnistrande små diamanter på varje liten gren. Det är fint, det med.
  Ha en härlig pysseldag!
  Ester

  SvaraRadera
 2. MMmmm men ännu är det svinkallt ju....

  SvaraRadera
 3. Vilket vackert bladutspring boken har! Har inte sett det på så nära håll förut! Har tyvärr lite för kallt här för att boken ska trivas, men på våren när vi åker till kusten brukar jag njuta av de ljusgröna träden.
  Såg på FB att du pysslat lite och när jag tittade in på bloggen förstod jag vad du gjort! Hoppas att du blev nöjd med resultatet. Du kan kanske visa lite bilder.
  Ha det bra!
  Christina

  SvaraRadera
 4. Väntar på bilder!
  Visst är det vinter ännu, men får man bara soliga dagar klarar man det också...
  Kram Helen

  SvaraRadera
 5. Visst är det en märklig januari när vi inbillar oss att det borde bli vår snart...det har ju varit vinter så länge! Och så är det egentligen flera månader kvar.
  Så fin bild på bokens knoppsprickning! Har aldrig lagt märke till den på så nära håll förut.

  SvaraRadera
 6. Den kommer, den kommer, våren alltså. Boken är så vacker när den slår ut, vi har två naturreservat i närheten med bokskog och det är en dröm att besöka dem på våren.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera