onsdag 2 augusti 2017

Rötter!

Den andra juli skrev jag ett inlägg om bl.a, att vi tagit sticklingar på en massa azaleor, då tog jag även sticklingar på Clematis montana 'Broughton Star' . Nu var jag o kikade lite (kunde inte hålla mig) och till min stora glädje hade alla fem sticklingarna på klematisen rotat sig :) Azaleorna hade däremot ruttnat så nu vet vi hur vi INTE ska göra nästa år ;) Nu hoppas jag att dessa små bäbisklematis  överlever vintern för då ska jag se om jag kan plantera ytterligare en i trädgården någonstans :)
 Det dröjer nog till den blir lika stor som "mamma" som samsas med blåregnet, älskar denna klematis!
 En annan, som till skillnad från montanan blommar nu är C.viticella 'I am Lady Q' en rikblommande söt klematis som trots torkan vi haft blommar fint :)
Nu blommar även kransveronikan 'Erica' (Veronicastrum virginicum) Över 1, 40 cm är den och har blivit en riktigt stor "rugge" nu efter ca 6 år.
Till min stora glädje regnade det i natt och 7 mm uppmätte jag i regnmätaren i morse :) Nu är vi inne i augusti, kan inte fatta detta- det var ju juni alldeles nyss.

5 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk syn på andra bilden med den överdådiga blomningen av blomsterkornellen, blåregnet och så klematisen!
  När det gäller sticklingar på azaleor och rododendron tog jag förom åren dem nu, eller alltså i augusti. men, du kan ju detta. Sådant händer den bästa ibland.
  Vi har fått, åter igen, mycket regn på sistone. Det är sol som vi får så snålt med. Inte ens blommorna vill slå ut.
  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 2. Aha... ..dags att testa clematissticklingar alltså ;) Grattis! Det var kul! Fast just nu är jag lite trött på sticklingar. Satte ännu fler igår. Kommer du ihåg vad tejpen man kunde linda runt grenar på indumenterade rhododendron hette? Den som skulle hålla undan luddet och göra det lättare för de att rota sig.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej tyvärr, du får fråga någon av proffsen :)

   Radera
 3. Grattis till sticklingarna. Clematis montana måste jag prova. Har trott att den inte skall gå här. Regn här också under flera dagar, så nu jag vi fått vad vi behöver för ett tag.
  //Helene

  SvaraRadera
 4. Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
  I love your page on your post.. That is so pretty..
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera