lördag 26 augusti 2017

En utflyktdag!

 Vi fortsätter kolla in lite gator o affärer på torsdag eftermiddag/kväll, affärerna var stängda men det var trevligt att röra på sig efter en lång resa.
 Vi hittade en mysig Argentinsk restaurang där vi åt en sen middag men det var underbart gott kött :)
 

 Det var rent, och fräscht överallt, inget klotter eller överfulla papperskorgar (inte som vi såg i alla fall) Här, utanför vårt hotell låg ett stort torg med dessa planteringar och kortenplåtsarbeten.
 Mysiga små gränder såg vi.
 Mycket blommor......
....  med jämna mellanrum fanns det broar för att ta sig över kanalerna :)
 På fredagsmorgon efter morgondoppet i hotellpoolen och en god frukost åkte vi iväg till vårt första utflyktsmål. Vi knappade in adressen på GPS:en och körde iväg :) Det var hit vi skulle, till Esvelds plantskola. En kanal gick tvärs igenom så även här fanns små broar lite överallt för att kunna gå emellan "avdelningarna".
 Ordning o reda och stort, jättestort! Svårt att ta in så jag blev lite förvirrad (mer än vanligt :)) Mycket trevlig personal så här handlade vi lite :) Någon Acer, en Cornus och lite smått o gott:)
 Efter det ny adress i GPS:en och iväg hit. Hit har jag velat åka i 10 års tid och NU så :) Hostaparadise eller Fransens Hostas som man oftast säger :) Snacka om en hostafantasts våta dröm :) Vi hade ju en vansinnig tur eftersom de bara hade öppen två dagar i augusti (de är ju en grossistfirma) 18 o 19 augusti och vi kom alltså den 18:e :)
 Det är Marco o Joyce Fransen som driver plantskolan och här sitter Marco (i grönt) och pratar med människor som även passade på att ta en fika :) Här blev det en del handlat :) Vansinnigt trevligt att träffa honom o Joyce efter att ha beställt många hostor av dem genom åren :)
Efter detta besöket åkte vi tillbaka till Leiden och tog det lugnt på hotellet.

3 kommentarer: