onsdag 30 augusti 2017

Häckklippningstider!

 Gör ett litet uppehåll i bildvisningen från Holland, det händer ju grejer i trädgården också :) Våra ligusterhäckar hade växt på sig rejält så nu var det hög tid att fixa till dem, vi började med den lilla :) Så här såg den ut innan, ni ser kanske inte ytterbelysningen men den finns där ini :)
 Så här blev den när det var klart, den var ju grönare innan men det kommer igen :)
 Även den lilla Avenbokshäcken (10 plantor) såg bedrövlig ut och magnolia Susan mitt emot spretade iväg så det var inte mycket plats att gå på.
 Från andra hållet.
 Detta blev mycket bättre :) Även den stora ligusterhäcken är nu klippt och diverse andra projekt har påbörjats men vi får se hur mycket som hinns med. Just nu har G troligen drabbats av njursten :( Inte mycket sömn i natt och sedan några timmar på akuten i morse/förmiddags men nu har han fått smärtlindring i form av både spruta o tabletter. Tycker verkligen synd om honom.
Här en liten sötnos som varken bryr sig om vår häckklipning eller G:s onda, hon blommar på så fint med sina två blommor :) Hydrangea macrophylla 'Pia' heter hon och det är en dvärgform som tydligen inte ska bli högre än ca 35 cm, vi får väl se hur det blir med den saken men ännu så stämmer storleken :)

8 kommentarer:

 1. Visst blir det snyggt och prydligt när man klipper. Svårt sitta bra i soffan annars. Strukturen framträder och så fint. Hoppas G kryar på sig snabbt. Har hört att det är förfärligt.
  Tyvärr har mina ligusterhäckar fått den fruktade svampen som går på liguster. Håller tummarna för att det inte ska bli så allvarligt.
  //Helene
  //Helene

  SvaraRadera
 2. Jo, när man varit på resande fot ett tag (såg i tidigare inlägg att ni varit i Holland och njutit av mysiga kvarter, konst, plantskolor och träffat trevliga trädgårdsmänniskor) är det gott att komma hem och göra något rejält. Det blir verkligen fint när man klipper häckarna. Trädgården känns så välstädad och fin när inte grenarna spretar och har sig åt alla håll. Så fint att kunna sitta på bänken bredvid din stiliga avenbokshäck.

  Stackars din man. Njursten lär göra fruktansvärt ont har jag hört. Hoppas det går över fort och att ni får en fin helg. Anna-karin

  SvaraRadera
 3. Javisst blir det enorm skillnad när häckarna är nyklippta :-)!
  Har hört om det där med njursten att den smärtan ska vara helt enormt.
  Ni levde kanske lite väl gott på semestern ;-)?
  Läste på FB att du hade dessutom urinvägsinfektion. Det brukar min svärson få varje gång de har varit på utlandssemester och badat i poolen...:-(
  Aldrig ska man kunna få vara riktigt glad...eller du är det ändå kanske ;-)?

  Ha det så gott och krya på er båda två!
  /Anja

  SvaraRadera
 4. Häck- och gräsklippning gör susen i alla lägen. Gräset har jag delegerat, men häckarna och de andra formklippta buskarna håller jag på med hela tiden, de får aldrig ro, stackarna. Det har blivit en liten passion, mycket tack vore de många misskötta häckarna i mitt gamla villaområde.
  Hälsa den sjuke så gott, hoppas han blir snart helt bra igen.
  Marta

  SvaraRadera
 5. Så fint det blev!
  Hälsa gubben, njursten är förfärligt, lider med honom!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Thank you for this your broadcast provided bright clear concept.

  หนังแอ็คชั่น

  SvaraRadera
 7. I think this is one of the most significant information for me.
  And i’m glad reading your article.
  But should remark on some general things, the web site style is perfect,
  the articles is really great : D. Good job…
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera