torsdag 24 augusti 2017

Cyklar, cyklar och lite cyklar :)

 Förra onsdagen åkte G och jag på en resa till Holland. Vi hade den 20 augusti varit gifta i 40 år så det ville vi fira :) Vi tog färjan Germanica till Kiel och kvällen var ljuvlig när vi satt på takdäck och tog ett glas öl/vin när vi lämnade Göteborgss hamn:) Efter en god natts sömn, vaknade vi i Kiel och efter diverse trasslande ut ur staden (köer) var vi på väg ner genom Tyskland för vidare färd genom Holland.
 Vårt mål var Leiden som kanske mest är känd som Rembrandts hemstad men också platsen för IKEA:s huvudkontor :) Vi var framme vid 7-tiden på torsdagskvällen men vi gick en promenad för att sträcka på benen :) Denna stad kan jag varmt rekommendera, hotellet som låg precis vid tågcentralen var nära till allt som man förknippar men Holland :) Kanaler, väderkvarnar och.........
 .......... blommor :)  men det som var mest påtagligt var .............
 ....... cyklar, ALLA cyklade :) Det var ungdomar, äldre, vardagsklädda, finklädda och sportklädda.
 Även de i kostym och attacheväska cyklade :)
 Med så otroliga mängder av cyklar behövdes det naturligtvis cykelparkeringar.
Detta är ett parkeringshus för cyklar :) Har nog aldrig i hela mitt liv sett så många cyklar :) Vi har haft det underbart och sett en massa saker men det berättar jag om i ett senare inlägg. Ha det gott alla!

4 kommentarer:

 1. Kul att få se Leiden. Antar att det var breda cykelvägar med god cykel(trafik)disciplin också.
  //Helene

  SvaraRadera
 2. Så intressant! Undrar hur staden har burit sig åt för att få alla att cykla? Man ser ju nästan inga bilar alls på dina gatubilder.
  Ser fram emot fler inlägg från Leiden!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag har cyklat till och från jobbet dagligen, året runt sedan 2001 och börjar faktiskt tycka att i vart fall på morgnarna är det trångt på cykelvägarna i centrala Göteborg. Cyklandet har ökat lavinartat även hos oss, särskilt sedan elcyklarna kom, så det gäller att byggandet av cykelvägar och parkeringsplatser hänger med.

  SvaraRadera
 4. Man ser ju nästan inga bilar alls på dina gatubilder.


  เย็ดสาว

  SvaraRadera