lördag 5 augusti 2017

Regn o marknad.

De senaste dagarna har det regnat lite var o varannan minut, igår såg det stundvis ut så här. Denna vecka har det kommit 29 mm sammanlagt men det blir troligtvis mer.

 Mycket löv börjar att gulna o falla av av torkan men nu får jorden förhoppningsvis dricka sig otörstig :) Stora dagliljerabatten blommar fantastiskt även om regnet fördärvat många blommor.
 Hydrangea serrata 'Forget Me Not' är vackrare än någonsin, kan bero på att jag inte tagit sticklingar på den förra året så att den kunde växa till sig lite :)
I morgon ska vi till Lilla Edet på växtmarknad. Har packat kärran och resten får vi in i bilen :) Det är STA BoD som anordnar denna marknad i Ströms Slottspark, mycket vacker miljö och möjlighet att fika i slottskafféet :) Tiden är mellan 11-14 och jag hoppas att det är uppehåll under marknadstiden :)

4 kommentarer:

 1. Jag, som inte har körkort (ja, ångrar jag något i mitt liv så är det detta!) är beroende av makens välvilja. Tyvärr går den inte att rubba i dessa VM-tider...;-(
  Vilken tjusig hortensia! Mina dagliljor ser ut så att i höst blir de uppgrävda. Här, i Gunnilse höjder, är det bara bladmassan som är glad. Blommorna hänger slemmiga och fula. Hortensia skulle jag kunna satsa på ännu mer - även om jag har redan ett antal, dock inte den där fina blåa som du har :-)

  Hoppas att affärerna går bra i morgon! Ser du Birgitta där så hälsa jättemycke från mig!

  Ha't! /Anja

  SvaraRadera
 2. Hoppas ni fick en fin växtmarknad. Här var det uppehåll ända till sen eftermiddag. Verkligen tjusig hortensia. Kul att den håller kvar sin färg varje år.
  //Helene

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni slapp regnet och fick sol och värme under växtmarknaden. Växtmarknader är alltid kul men om solen tittar fram blir det ju jättekul :) Vilken underbart vacker hortensia. Vilken färg! Den gillade jag skarpt. Synd med regnet på de fina dagliljorna men hoppas på bättring i vädret så att de verkligen får komma till sin rätt.
  Ha det gott!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
  I love your page on your post.. That is so pretty..
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera