fredag 23 oktober 2015

Sol, vind och löv!

Igår var det ett riktigt ruggigt o gråkallt väder, det ösregnade och blåste halv storm. I dag är det strålande sol men det blåser dock rejält ännu. Hela trädgården är väldigt "skräpig" just nu med alla löv som fallit men samtidigt är det vackert, i alla fall när solen ger färgerna en annan dimension.


 Klätterhortensian lyser gul utefter berget och matchar de nedfallna löven från plommonträdet.
 Höstligt!
 Cornus kousa var. chinensis (Blomsterkornell) får oftast glödande vackra höstfärger.
Acer palmatum 'Sakigake' har tappat en del av sina löv men ännu  levererar den ögongodis :) Vi har ännu inte haft frost, men när den dagen/natten kommer så faller nog resten
Ha en fin helg alla! 

3 kommentarer:

 1. Jag tycker "skräpet" är väldigt vackert så länge det är gult och rött. När löven börjar bli bruna är de inte så njutbara längre.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Det är en härlig känsla när solen får höstfärgerna att glöda. Jag gillar den lite skräpiga känslan med löv som prasslar och bäddar in växtligheten. Blomsterkornellen, som jag ju vet är helt underbar när den blommar (högblad är det väl egentligen), ser väldigt fin ut på hösten också. Höstfärgerna gör sig bra mot grus, sten och berg, så jag släpar hem sten och grus får det nog också bli en dag men bergskanterna det blir nog svårare det :-)
  Ha det gott! Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Hej
  Skulle bara titta in och se hur det har det. Fint som vanligt. Jag har fastnat på Instagram och i jobb så det blir inte så mycket på bloggen. Ärligt talat är jag allt lite bloggtrött.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera