söndag 6 september 2015

Kanske i generna!

 Efter en kväll o natt med regn och "halv storm" vaknade jag till en riktigt vacker höstdag. Det blåser fortfarande om än inte lika våldsamt men solen skiner och det är frisk o klar luft att andas :) Nu är en av mina höstfavoriter som vackrast, Rudbeckia fulgida var. sullivantii 'Goldsturm' (Strålrudbeckia)
 
Kul att veta att Johannes Rudbeckius 1581-1646 som var biskop i Västerås är Görans anfader :) Han hade 11 barn varav ett var Olof Rudbäck d.ä som denna blomma är namngiven efter. Kul är också att veta att förutom Olof hette en av de andra sönerna Nikolaus, det visste inte vår dotter när de namngav vårt barnbarn till Nicholas :) Kanske Görans växtintresset finns i generna från denna man?
De jobbiga tankarna som poppar upp ideligen (läs senaste inlägg) försöker jag att mota bort med att tänka på det fina som jag har runt omkring mig. Min snälla och underbara man, våra barn med respektive och två underbara barnbarn som i början av nästa år kommer att bli tre :) Vår trädgård och alla trevliga vänner. Man måste leva i nuet och inte se för mycket varken bakåt eller framåt. Allt kommer att bli bra, men det kommer att ta ett tag. Kram på er och tack för alla rara ord ni skrivit här.

3 kommentarer:

 1. Bra tänkt! Det är inte så lätt alltid att vara här och nu. Ofta när jag är här och nu så så kommer jag på så mycket annat jag vill göra.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Strålrudbeckian är en vacker höstväxt och ditt resonemang är alldeles rätt...man måste leva i nuet och ta vara på det fina vi har runt om oss. Det andra får vi ta itu med då det kommer. Kram på dig

  SvaraRadera
 3. Även de jobbiga tankarna måste få ha sin tid. Så klart att du är tacksam för allt du har men vi är bara människor.

  Kram, Anja

  SvaraRadera