tisdag 8 september 2015

Hösttecken!

Ett säkert hösttecken är när jag tar in novemberkaktusarna:) De har stått ute på altanen i skuggan hela sommaren, tror jag ställde ut dem någon gång i brjan av maj. Lite vatten om jag kommer ihåg det får de men det är inte många droppar på en sommar. Nu blommar de för fullt i alla fall :) Här är en liten bildkavalkad.Min finaste som jag var riktigt förtjust i har tyvärr gått hädan :( Den hämtade sig aldrig från vistelsen under linden då vi renoverade köket. Kaktusarna står nämligen på altanen utefter husväggen på framsidan och den altanen använde snickaren till sågarbetsplats under köksrenoveringen så då flyttade jag kaktusarna till platsen under linden men där fick de för mycket vatten uppifrån. De flesta klarade sig bra som synes men några, däribland min favorit finns inte mer. Så kan det gå men jag hoppas att jag kan hitta en lika dan igen någon gång :)

3 kommentarer:

 1. Så vackert! Själv har jag inte en enda??? Kanske borde man ha ett par tre när de ger en så härlig blomglädje så här dags.

  Hoppas att tillvaron känns lite bättre nu? /Anja

  SvaraRadera
 2. Läste i ditt förra inlägg om den vackra strålrudbeckian att allt känns lite bättre och visst är det så att vi måste ta vara på det vackra vi har, men vi måste ju också få vara bedrövade och ledsna när vi och våra nära inte har det bra och inte får den hjälp som de har rätt till. Vi får kämpa på och det vackra hjälper oss, och dina novemberkaktusar var verkligen vackra. Vilka härliga blommor och att de blommar för fullt nu är ju för härligt.
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Härligt att du har dem att glädjas över, och till nykomlingen nästa år.
  Har nog aldrig sett en novemberkaktus i vitt. Läcker!
  /Anette

  SvaraRadera