torsdag 2 juli 2015

Vitt ute och inne!

 Vackrare än någonsin är hon i år, 'Snövit' eller som hon heter egentligen Clematis 'Shirayukihime' som tydligen betyder snövit (Sagan) på Japanska :) Trots att rådjuren ätit av en hel del på plantan som ni kan se om ni klickar upp bilden så blommar hon fantastiskt. Denna klematis till hör Patens-gruppen och klippgrupp 2 vilket betyder att den blommar på både års - och fjolårsskott. Man kan därför med fördel klippa ner grenarna på lite olika höjd för en häftigare blomning :)
 Med värmen har också pionerna nu börjat att slå ut för fullt, här är det 'Jan van Leeuwen' en vit ljuvlig enkel pion som för övrigt är en stor favorit hos mig :)
 Vit är också en annan klematis ur Paten-gruppen  C. 'Sylvia Denny'  är inte så gammal hos mig så det är stor skillnad på blomningen i år mot förra året då hon bara presterade en blomma :)
 Vitt inomhus gillar jag också, detta är vår balkong som jag i år passat på att fixa till under regniga dagar, och det hade vi ju en hel del av :) Denna limträbalk ovanför fönstren var jag innerligt trött på. Den skulle kläs in med trä men det skulle göras lite senare enligt Göran ;) Ja nu efter några års väntan tröttnade jag och bestämde mig för att försöka dölja "fulingen" på mitt sätt. Det är inte lätt att ha tusen saker på agendan så det brukar bli en del projekt som får vänta längre än vanligt :)
 Fick tag i denna gardinkappa i gammalrosa sammet, inget som jag skulle ha valt i vanliga fall men eftersom den kostade 10:-/ metern och jag behövde 22 meter så fick det bli den :) Har 2 fönsterpartier här som är på 7,5 meter så med lite rynk blev det många meter.  Blev väldigt nöjd, har fäst den med en skena i taket.
Men några skira gardiner som jag kan dra ifrån/isär blir det ok att sitta här även när solen gassar :) Svärmors lilla soffa och fotöljer som ingen ville köpa passade perfekt här och hade ju till o med samma färg som kappan :)  Ha en fortsatt solig och skön torsdag :)

3 kommentarer:

 1. Hett var det här idag, allt som jag planerat göra blev gjort, resten av dagen blev buss till och från vårdcentral/apotek. Hann njuta av en del blomning när jag kom hem. Har ett par vita klematisar; 'Toki och Miss Bateman som blommar, Juuli slår ut snart. 'Shirayukihime' ser finfin ut. Ny bekantskap.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar klematis! Vitt är aldrig fel varken ute eller inne. Fiffig lösning på något du inte gillade. Om du bara visste att jag är mästare på att "hitta på tillfälliga lösningar" ;-))!

  Ha det gott i din fräscha balkong!
  Anja

  SvaraRadera