söndag 19 juli 2015

Tappade sugar och lite till :)

 I renaste vitt blommar nu mjölkhjärtklockan (Campanula ochroleuca) Den här klockan sådde jag för ca 6 år sedan och den har vuxit på sig sedan dess men är inte spridningsbenägen som många andra Campanulor, har inte hittat en enda fröplanta av den faktiskt vilket är synd för jag skulle kunna tänka mig den på flera ställen i trädgården:)

 Efter all regn i "sommar" blommar klematisarna som aldrig förr :) Detta är en Hagley-hybrid, det finns en till på andra sidan, så om några år hoppas jag att hela stubben är täckt :)
 Dagliljorna fortsätter att slå ut, några här och några där men det dröjer nog minst en vecka till innan den stora "boomen" sker :) Detta är Moroccan Sunrise'
Stor, mörkt sammetsröd och ljuvligt vacker är 'Red Volunteer'
Nu är det ca två veckor kvar av juli, känns väldigt konstigt. Högsommaren med en temperatur över 25 grader i minst 5 dagar i sträck, har den varit? De långa, varma ljusa sommarkvällarna vart tog de vägen? Måste ju säga att det varit lite konstigt på väderfronten i år. Snart är det i alla fall STA:s riksmöte i Borlänge och det ser jag verkligen fram emot:) Skriver inte lika ofta på bloggen längre som ni kanske har märkt, har tappat sugen lite men tappade sugar brukar dyka upp igen så det blir nog snart bättre hoppas jag :) I kväll ska vi passa Nicholas som också ska sova över så det lär bli full fart och ingen tid över till att fundera över varken väder eller annat. Ska bli mysigt att få vakna med en extra goding i huset :) Kram på er!

7 kommentarer:

 1. Hej Monne, jag förstår precis din känsla med tappad sug. Fråga mig, jag tog flera år paus från min blogg men nu har jag fått för mig att börja skriva igen. Sitter i Karlskrona och även här är vädret kallt i år, fjärde året i rad jag är i Karlskrona vecka 30 och så dåligt väder som vi har i århar vi inte haft innan. Skönt att ha stuga och inte tält. Kram Kerstin i

  SvaraRadera
 2. Finfin klocka! När jag tog mina trädgårdspromenader med Alve nämnde jag namnen på en del blommor. Eko som han är just nu klarade han av Fujimusume, men allt med "klocka" blev tick-tack.
  Det går uppochner med det mesta, paus hjälper ofta.
  Åker ni bil upp till riksmötet kanske ni har möjlighet att titta in...annars ses vi nog på växtmarknaden.
  Ha det så bra det bara går!
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi bilar upp så kanske att vi hinner titta in till dig, det beror på hur vi lägger rutten och så :)

   Radera
 3. Den där vita klockan är läcker! Du får ta fröer eller dela den.
  Det har nästan aldrig hänt att jag skulle tappa sugen helt att blogga, men så klart i bland är man mer ivrig och ibland lite mindre.
  De gånger jag känner mindre sug att skriva i bloggen är de gånger jag inser att det är inte så många som är intresserad av vad jag skriver eller visar för bilder. Men, då tänker jag att jag gör det väldigt mycket för min egen skull. Lite av dokumentation av trädgården.
  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 4. Läcker klocka. Skönt att den håller sig på mattan och inte tror den äger trädgården ;-)) Skriver som Anja, jag bloggar framförallt för min egen skull och för att jag tycker det är roligt. Hoppas ni får en rolig resa till Borlänge och att ni får se mycket fint.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Vilken fin klocka. Gillar vita blommor. Klart att du skall sätta vitlök. Det lättaste som finns och det blir garanterat uppätet.
  Jag tappar sällan sugen att blogga men har mer eller mindre tid periodvis att blogga. I sommar har jag varit en usel kommenterare men jag brukar komma igen till vintern.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Så söt klocka, gillar Campanulasläktet. Hittills har jag inte tappat sugen men jag har ju bara bloggat 1,5 år, snarare är det så att jag fått begränsa mig för att hinna med det jag ska också. Om några år kanske läget är ett annat. Hoppas du hittar sugen igen.
  Kram Anette

  SvaraRadera