tisdag 28 juli 2015

Dagliljetider!

 Idag regnar det - igen :(  Grönt o frodigt är det över allt så det kan man ju i alla fall inte klaga på :) Nu är det dagliljetider och det är intressant att se hur otroligt mycket vädret påverkar dessa blommor. Framför allt temperaturen, denna kalla sommar har gjort att en del har fått lite andra färger än vanligt. Ja inte att en gul har blivit röd men en aprikosgul kan ha blivit mer solgul etc. Även regnet har förstört en del knoppar o dagliljegallmyggan har varit extra jobbig i år.
 Nu slår de i alla fall ut mer o mer för varje dag trots regnet, de hade ju naturligtvis sett bättre ut i soligt och väder  men man kan ju tydligen inte få allt :) Peppar peppar så verkar Trico Gardens medel mot rådjur fungera, i alla fall än så länge. Får väl spruta en omgång till när det blir bättre väder.

7 kommentarer:

 1. Men Oj, vilka rabatter med dagliljor du har! Snyggt!
  I år är det första gången mina liljor blommar i förra årets nyetablerade liljerabatter. Ofta känns det som om blomman knappt hunnir blommat innan den, geggig, har slutit sig. Hoppas på lite mer sol framöver så att jag får njuta lite av dem :)

  //Veronica

  SvaraRadera
 2. Dagliljgallmyggan har varit i farten här också. Så många knoppar jag fått slänga. Fortsätter det såhär blir det inte många blommor i år. Trots regn och kyla blommar det allt fint hos er.
  ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Tjusigt! Gissar att du är duktig på att plocka bort vissna för det ser så fint och vårdat ut.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Vilka vackra rabatter med så mycket dagliljor i olika nyanser. Det är verkligen fint hos dig!
  Allt Gott! Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Oj, har ni rådjursbesök - och ändå så fin blommande trädgård! Fantastiskt!
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
 6. Så fint det blommar ändå hos dig! Jag har fått slänga väldigt många deformerade knoppar. Idag har man lovat sol och på tisdag blir det en riktigt varm sommardag.
  Ha det bra!
  /Anja

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Hur gick det med Trico Garden och rådjuren? Ibland kan det vara lönt att alternera med annat medel för att de inte ska bli vana, tex vårt syntetiska vargurin har funkat väldigt bra. Kolla gärna in och säg till om du vill testa. http://radjursshopen.se/medel-mot-radjur/harmon-vargurin/

  SvaraRadera