lördag 6 december 2014

Vartannat år snö eller?

 Den 6 december 2010 såg det ut så här, en hel del snö med andra ord:) Tänk så fort man glömmer om man inte har bildbevis. Det blev en lång och snöig vinter det året och snön försvann inte förrän omkring 6-7 mars om jag kollar på mina foton.
 Året efter, samma datum såg det ut så här. Inte lika mycket julstämmning men det blev jul det året också:) Det blev en grön jul  men i slutet av januari kom snön som låg till slutet av februari.
2012 - var det åter dags för en vit jul. Denna bild är tagen den 8 december och det var väldigt vackert den dagen med rimfrost i träd o buskar. Snön  låg kvar över julen men på nyårsafton var den borta. Det var kallt som sjutton i flera månader med ca 15 grader varmt på dagen och 15 grader kallt på natten:( Många växter tog stryk och en del klarade sig inte över huvud taget men de flesta hämtade sig faktiskt:)
 2013 - hade det snöat natten till den 7:e men det var borta redan den 11:e. Så det blev åter en grön jul.  I slutet av januari till mitten av februari var det åter snö men sedan blev det vår:)
2014 - i dag ser det ut så här och än så länge har det inte kommit någon snö, men om man ska gå efter mina foton och "vart annat år snö" så bör det bli snö över jul i alla fall:)

6 kommentarer:

 1. Godkväll! För mig får gärna snön hålla sig borta förutom just under jul och nyår
  Man får tända en massa ljus därute i trädgården för att höja julstämningen istället!

  Ha en skön kväll och andra advent!

  //Veronica

  SvaraRadera
 2. Det får gärna komma några centimeter snö, det är frostigt i alla fall.
  Några minusgrader och lite snö kan vi väl önska oss till jul!

  /Anette

  SvaraRadera
 3. Ja, det är kanske så det är, vartannat år och då tycker jag att det är dags för lite snö. Fy vilket ruskväder det är idag, motsatt till igår :) Här är det lussebak idag och mysigt värre :) Ha en skön andra advent ♥

  SvaraRadera
 4. Roligt att se bilder från er vackra trädgård i olika väder. Snö på julafton håller jag tummarna för annars kommer inte Mannen i julstämning.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 5. Vad kul och se hur det såg ut de olika åren. Snö till jul och sedan skall den vara borta i slutet på februari. En sådan vinter önskar jag mig.
  Ha en skön kväll
  Annika

  SvaraRadera
 6. Visst är det kul med foton som man kan jämföra vädret med!
  Ja, i år får man fixa julen både inombords och inomhus! Fördelen med denna milda, gröna årstid är att man kan plocka mossor och kvistar av alla slag att pynta med. Men! Vi håller tummarna på en vit jul - så där lagom mycket med det vita...;-)! Gärna stoooora flingor som sakta ringlar ned julhelgerna med -2 och vindstilla:-)! Hur svårt kan det vara Ni Vädergudar?

  /Anja

  SvaraRadera