lördag 13 december 2014

Hyacinther o lite till!

 Nu är jag inne på andra omgången med hyacinther:) Köpte förutom vita, denna lila vackra namnsort som heter 'Purple Sensation' , den gillade jag skarpt så den kommer jag att köpa igen om jag får tag i. Hoppas att de vita växer i kapp för nu syns de knappast. Det blev så fint med hyacinther i min stora vas/urna i köket så när de förra (blå) blommat över satte jag ner några nya:)
 I vardagsrummet satte jag ner de andra vita hyacintherna tillsammans med lite gröna växter i en skål jag fått i present en gång:) 
Måste bara visa er de här små skorna, det är min mosters första skor och hon är född 1931 så dessa är över 80 år gamla:) De måste ha varit ljuvliga när de var nya. Mjuka, röda och med en liten rem med knapp runt vristen. Synd att mammas första skor kommit bort under åren för det hade varit roligt att även ha hennes.

Min "konstiga" förkylning som inte är en förkylning:) har bara bättrat sig marginellt:( Vansinnigt ont i halsen (ingen halsfluss) och täppt i näsan utan att vara snorig, svårt att sova på natten då jag vaknar av att jag inte kan andas:( Men men....... nu när jag har fått gnälla av mig lite hoppas jag att det ska bli bra innan julafton i alla fall:) Ha en skön helg alla!

3 kommentarer:

 1. Hehe, visst hjälper det att gnälla lite;)) Hoppas du redan känner dig bättre.
  Härligt med hyacinter. Har inte alls hunnit med det där med julblommor i år, har gjort annat istället. Fint med dina arrangemang och tur du har kvar de där anrika skorna.
  Glad Luciahelg!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Trist att det inte ger sig. Gurgla med salvia så skal du se att det onda halsen ger sig.
  Skorna är ju bedårande.
  Ha en skön kväll
  Annika

  SvaraRadera
 3. Men vad är det då om det inte är förkylning när symptomen är det? Var rädd om dig! Jag antar att du är så "begåvad" att du har varit hos doktorn.
  Vilka söta små skor som tydligen var vanliga finskor på 20-30-40-talet kanske tom tidigare. Liknande går även att köpa idag.
  Hyacinter är ljuvliga och det går nästan inte att ha för många av dem.
  Är du säker på "by the way" att dina förkylningssymptom inte har att göra med hyacinterna? Dina symptom liknar astma (nej, jag är så klart ingen doktor)?
  Krya på dig! Anja

  SvaraRadera