söndag 22 juni 2014

Humlan hittade i alla fall :)

 Efter frukosten idag bar det av ut i trädgården igen:) Göran till "sin" rabatt o jag till "min" ;) Jag höll till på baksidan av huset, jag fortsatte där jag slutade i går eftermiddag. Nu har jag rensat hela långsidan av huset och i morgon vänder jag och börjar på motsatta sidan:) Då kommer jag att se mer av den här godingen, en Kalmia latifolia som vi tyvärr tappat bort namnet på. Den ska vi klippa fram lite senare i år för den är just nu nästan dold av de nedersta grenarna av en Magnolia stellata och en Azalea. Nästan svår att se om man inte vet om att den är där men humlan har i alla fall hittat dit:)
 Den kinesiska blomsterkornellen (Cornus kousa chinensis) har börjat att skifta färg nu och snart är alla "blommorna" i olika nyanser av rosa/rost
Lavendeln blommar och här är det verkligen en fröjd att rensa ogräs när man kan köra ner näsan i blommorna:) Ska försöka att komma ihåg att plocka in buketter i år till tork, det doftar så ljuvligt i linneskåpet:) 

2 kommentarer:

 1. Här är lavendeln bara i knopp men det luktar väldigt gott om plantan så fort jag rör vid den.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Jag drömmer om både kalmia, stjärnmagnolia och lavendel, men här uppe är det svårt. Jag får nöja mig med att se dina fina bilder. :-)

  Ha det gott!
  Daniel

  SvaraRadera