torsdag 26 juni 2014

Hoppas att de har rätt!

 I denna extrema torka är det ett under att klematisarna blommar över huvud taget, det blommar däremot inte lika rikligt som vanligt. Här är 'Warszawska Nike' en mycket vacker storblommande sort.  Hade besök av ett mycket trevligt norskt par i dag som tittade i trädgården och enligt dem skulle det komma regn i morgon, hoppas att Yr.no har rätt i sin prognos :)
 C. 'Shirayukihime' (Storblommig grupp) Är otroligt vacker i år. Har haft den i ca 3 år och den har fått endast ett fåtal blommor innan. Kanske behöver en del lite tid på sig innan de visar sig från sin bästa sida:)
Här är en vit skönhet till 'C.  'Sylvia Denny'(patensgruppen) en inte lika stor blomma som den förra men lika vit:)

1 kommentar:

  1. Ja, torkan har varit jobbig. Jag har vattnat som en galning vilket har räddat mina växter. Lite intressant att se vilka växter som gillar detta och vilka gör det inte. T.ex. är mina dagliljor (min 'Yellow Bird' har inte en enda blomstängsel!!!) måttligt glada åt vädret trots några riktiga rotblöta med vattenslangen, medan en del pioner är bara nästan "too much".
    Idag har det regnat - 10 mm hos oss - och åskat.
    En del klematis är överdådiga - andra blommar verkligen snålt. Men honungsrosen tar andan ur en med sin blomning i år./Anja

    SvaraRadera