söndag 1 juni 2014

50-års jubileum!

 Igår var vi på ett mycket trevligt evenemang i Floby, som ligger i Falköpings kommun. Det var STA skaraborgskretsen som firade 50-årsjubileum:) Vi höll till i Alphems Arboretum som var en störtmysig plats. De hade ställt upp stora partytält till vänster om denna kaffestuga.
 Klockan 12 startade det hela med välkomstdrink och en presentation om hur det hela började för kretsen 1964. 
 Riks förärade föreningen med en flagga som här ska hängas upp av Karin Svensson Nygren och Ludvig Johansson.
 Skaraborgskretsen planterade därefter ett träd som skänkts till arboretet dagen till ära:) Tror det var en Prunus serrula.
 Därefter började växtmarknaden och lotterier. Här är det Ludvig Johansson (säljare)som småpratar med Leif Fryle:)
 Michel Zvorc med sina fina Rhododendronplantor.
 Lisa Ring med en kund:)
 Arboretets grundare hette Frans Johan Gegerfeldt och påbörjades vid 1900-talets början. Han var en stor älskare av sten som formats av rinnande vatten och samlade sådana hela livet, under tiden som brevbärare letade han efter annorlunda stenar under sina rundor och hämtade dem senare med hjälp av en skottkärra hem till sin trädgård där han arrangerade dem i olika formationer som murar, stenpartier och annat:) I detta fantastiska lilla hus bodde han tillsammans med hustru och 10 barn!
Den här muren är en del av hans verk.
 I ett arboretum finns det naturligtvis träd och här fanns massor av underbara gamla träd av olika sorter så det var som att gå i en sal med trädkronorna som tak:) Det var inte lika kul att gå där när det började att åska o störtregna men vi hade tur och klarade av nästan hela den guidade rundvandringen innan guiden bröt på grund av åskan.
Utanför arboretets "väggar" fanns det en fantastisk blomsteräng, kändes nästan som att titta ut genom ett fönster när man stod här:)
Efter rundvandringen var det middag i partytälten och det var en underbar grillmeny och till kaffet blev det dragning på lotterierna och det var ett vinstbord som hette duga vill jag lova:) Det var på det hela tagen en väldigt trevlig dag och vi satte oss i bilen vid halv nio-tiden både mätta och glada över denna fantastiska dag i glada vänners lag :)

2 kommentarer:

 1. Väldans trevligt var det 8-) O förutom åskskuren så hade vi ju ett fantastiskt väder....
  Så trevligt att ni kunde vara med o fira!
  Hat himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Det låter som en fantastisk dag trots åskoväder. Jag lägger Floby och arboretum på minnet och tackar för tipset på utflyktsmål när vi är i trakterna.

  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera