söndag 29 september 2013

Om rosor!

 I eftermiddags var det dags för årets första "innemöte" med STA BoD (Bohuslän o Dalsland). Det var en hel del människor som hade kommit för att få höra på höstens första föredragshållare:) 
 Det var den här mannen de kommit för att lyssna på, Peter Svensson som skulle prata om "Odlingsvärda rosor" Han var tidigare chefsträdgårdsmästare för Göteborgs Rosarium i Trädgårdföreningen fast numera driver han Rosengaraget vid Jonsereds Herrgård:) Han ansvarar även för rekonstruktionen av Herrgårdens trädgårdar, här kan ni läsa om det http://www.partille.se/Upptack-Partille/Jonsereds-brukssamhalle/besoksinformation/Tradgardsbutik-Rosengaraget/ Även om rosor inte är min favoritväxt var det ett mycket trevligt föredrag och det beror på att Peter är en trevlig kille att lyssna på;)

 Här sitter alla djupt koncentrerade och lyssnar,  många intressanta nya lärdomar kunde vi ta till oss som att det aldrig är bra att placera rosor "skyddat" då det många gånger främjar svampangrepp, löss etc.
Vinstbordet till lotteriet var välfyllt och jag vann några krolliljelökar och några pelargoner:)

3 kommentarer:

 1. Håller ni till på Bohus Museum i Uddevalla? Kanske borde gå med hos er också eftersom Skaraborgs möten alltid ligger på min jobbhelg.....
  Lycka till med vinsterna o ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Låter väldigt trevligt Monne! Birgitta ser jag i bilden också;)!/Anja

  SvaraRadera
 3. Grattis till den fina vinsten. Krollliljor kan man väl inte få för många av.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera