torsdag 5 september 2013

Ljuvligt att......

 ......den fina sensommaren fortsätter, hur underbart som helst att rensa i rabatterna eller gå runt och njuta av trädgården. Mycket har blommat över men  fröställningar kan vara lika vackert:) Här är fröställningarna på Physocarpus opulifolius 'Diabolo' 
 Blommar gör i alla fall Hydrangea paniculata WC Kuril.  Ja, den har blommat ett bra tag nu men blomställningarna börjar nu att övergå till rosa. Ju längre tiden lider desto mörkare rosa blir blommorna:)
 Ytterligare en växt som blommar nu även om höjdpunkten var juli-augusti är Lythrum salicaria 'Rosy Gem' (Fackelblomster) och visst gör den skäl för sitt svenska namn:) Den här frösådde jag för några år sedan och enligt uppgift skulle den bli ca 75 cm hög men det har den ingen aning om så den är säkert 150 cm hos mig:) 
Hur som helst är den en riktig magnet när det gäller att dra till sig fjärilar, humlor, bin, blomflugor jag alla sorters insekter svärmar runt den:)  

Högt över allt i Oxelrabatten svävar Sanguisorba tenuifolia (Hängpimpinell) det är en favorit som jag är väldigt glad att jag har:)

1 kommentar:

  1. Hängpimpinell är en önskeperenn. Den är väldigt vacker, men tar en del plats. Nästa år kanske.

    Ha det gott!
    Daniel

    SvaraRadera