söndag 1 september 2013

Bussresa!

 I går var vi alltså på en bussresa till Halland, efter att vi lämnat av några av de som skulle sälja växter var det ca en timma kvar innan vi, köparna fick komma in på området så vi fick förslaget av en av funktionärerna på platsen att åka hit:) Vilket vi gjorde och VILKEN PLANTSKOLA!! Hit vill jag åka igen, så att man verkligen kan gå runt och botanisera:) 
 På marknaden var det fullt av både säljare och köpare, tyvärr kom det några regnskurar men humöret var ändå på topp;) En massa fina växter fanns det och en del fick följa med oss hem:) De visar jag senare.
 När växtmarknaden var över var vi och tittade i en mycket fin villaträdgård i Tvååker. Fantastiskt vad entusiastiska och kunniga människor kan åstadkomma av en från början tråkig platt trädgård.

 Här fanns små fina sittplatser och mycket fint att titta på.
 Det finaste var nog ändå den här lilla:) En liten rottisvalp på 10 veckor, alldeles bedårande söt:)
 Efter detta besök åkte vi vidare till Christina och Leif Fryle i Varberg och fast jag varit hos dem förut kan jag aldrig se mig mätt på deras trädgård. Speciellt detta träd som formats som ett paraply/tak över sittgruppen här - helt oemotståndligt vackert!
 Denna rabatt går inte heller av för hackor:)
 Överallt finns det detaljer som gör att man stannar till. Så vackert!
Dammen med sina praktfulla näckrosor är jag väldigt avis på:) vem skulle inte vilja sitta så här vid bryggkanten och äta kvällsmat och höra vattnet från bäcken porla ut i dammen och guldfiskarna titta upp över ytan och "tigga" mat:)
Det var en jättetrevlig resa och det brukar det ju alltid vara när man åker med "likasinnade" och gör det som vi gillar allra mest - Se på, ta på, köpa, tala om VÄXTER!
Tack alla NI som gjorde MIN dag underbar;)

3 kommentarer:

 1. Det verkar varit en härlig resa!
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 2. Oj vilken underbar resa med både fina inköp kan jag förstå och fina plantskolor och trädgårdar att se.Hos Christina och Leif blir man hänförd:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Ja,- Nu är jag pank och fågelfri, trallallaa..
  Det var roligt att ses!
  kram

  SvaraRadera