lördag 21 september 2013

Skördefest!

 Idag var det skördefest på Sundsby Säteri. Det är alltid massor av besökare på dessa evenemang och dåligt med parkering så vi ställde oss nere på väg 160 på en hållplats och gick upp:) Det var Göran, Emma o Nicholas och jag. Vi hade passat Nico sedan i går eftermiddag så att föräldrarna kunde fira sin bröllopsdag och ha det mysigt:) Vädret var underbart och det var riktigt trevligt att gå "bakvägen" in till Säteriet.
 Här i bokskogen ser det verkligen höstligt ut med alla nedfallna löv, en och annan bil hade kört in och parkerat även här.
 Det var många som hade försäljning på säteriet, här är Brita Andersson (min svampplockarkompis:)) Hon sålde hembakta Tjörnkakor, honung och äggost.
Olika marmelader, rökt kött och getost, hemslöjd och allt möjligt fanns det att köpa och titta på.
 Kaffekön var lååååång, alla ville sitta i det fina vädret och fika och lyssna på gammaldags musik.
 Efter att ha tillbringat eftermiddag och natt hos oss var det härligt att få ha även mamma med tyckte Nicholas:) 
Höstlig bild. 

2 kommentarer:

  1. Det verkar vara ett trevligt avbrott i höststöket i trädgården! Förstår av inlägget att du plockar svamp. Antar att ni har fått en del - här har det mesta torkat bort under den extremt långa torrperioden men nu har vi äntligen fått lite regn så trattisarna kanske klarar sig. Ett normalår fyller vi korgarna med ett tjugotal sorter vid varje skogpromenad.
    Ha det gott!/Laila

    SvaraRadera
  2. Härlig marknad verkar det som och ännu underbarare att få rå om lillprinsen förstår jag:)
    Ha en underbar dag!!

    SvaraRadera