torsdag 25 juli 2013

TORRT!

 Nu är det torrt - riktigt torrt:( löven faller gula från träden och växterna mår inte så bra:( Vi har fått sätta spridaren i rabatterna i flera dagar nu annars dör allt. Regnet som skulle komma, kom i går men det var inte många droppar hos oss men några mil här ifrån vräkte det ner. Tänk så orättvist det kan vara.
 Tur i alla fall att vi kan vattna så att mina dagliljor framför allt, kan blomma som de ska:) Här är  ' Ice Carneval'  med Lythrum salicaria 'Robert' (Fackelblomster) i bakkant.
 'Dances With Geraffes' i framkant med 'Hot Weels' bakom sig. 
Närbild på "Giraffen" en hög underbar daglilja från Anette Nilsson (http://daylily-potager.blogspot.se/)

7 kommentarer:

 1. Vilka härliga dagliljor!
  Jag är jätteglad över de få som har hittat hit.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Härligt att dagliljorna är så fint på gång. Och så hörde jag i går om ert kök så jag var tvungen att kolla. Det ser ju jättebra ut, hoppas att det snart är klart för det verkar jobbigt att bo så i en byggarbetsplats.
  Och vad tråkigt att ni inte fick så mycket regn, som du redan hört så öste det ner här, men trots att det regnade både länge och mycket så kom det bara 9 mm, om nu mätaren stämmer. (den har ju inte mätt på en månad:-))
  Ha det gott
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Härligt att dagliljorna är så fint på gång. Och så hörde jag i går om ert kök så jag var tvungen att kolla. Det ser ju jättebra ut, hoppas att det snart är klart för det verkar jobbigt att bo så i en byggarbetsplats.
  Och vad tråkigt att ni inte fick så mycket regn, som du redan hört så öste det ner här, men trots att det regnade både länge och mycket så kom det bara 9 mm, om nu mätaren stämmer. (den har ju inte mätt på en månad:-))
  Ha det gott
  Lotta

  SvaraRadera
 4. Hej Monne!
  Vi fick 2mm!! Imorgon har man dock lovat lite mer...men jag vill ju inte 50 mm på två timmar - typ! Mina få dagliljor fick sommarens första rotblöta via slangen först idag. Hoppas att de orkar öppna blommorna snart - än så länge är det bara knoppar, även om de är många!
  Björkarna i skogen är rejält gula och trädgården får man hålla vid liv med konstbevattning - som sagt. Annars är min soltörstande kropp rätt nöjd med solen.Efter två års solbrist är det så härligt! /Anja

  SvaraRadera
 5. Här kom det ett riktigt ösregn på morgonen,satte på mig gummistövlar och regnkappa och åkte till jobbet var dyngsur. När jag sedan slutade för dagen var det inte roligt att ta på sig gummistövlar vid 27 graders värme//Britt

  SvaraRadera
 6. Tack för fina ord på bloggen. Ja det är sorgligt, men så är livet. Man måste bara lära sig lite om hur det funkar. Livet och döden. Jag har varit förskonad, hittills.
  Kram till dig. Jag har följt ditt kök och det kommer att bli kanon. Vilken kväll vi har!! Njut!

  SvaraRadera
 7. Den giraffen var underbart fin!! Vi har samma torka och spridaren går från morgon till kväll just nu, har turen att inte ha en vattenmätare i mitt hus utan betalar en fast avgift varje månad på ett stort hushåll. Vi är lovade regn imorgon så jag hoppas på det för gräsmattan är brum fläckvis.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera