lördag 6 juli 2013

De första takskivorna på plats!

 Undrar om sommarvärmen är på väg nu,det är i alla fall mycket varmare ute än det var i går:) Gick en runda i morse och ser att nu börjar det norska älggräset slå ut:) (Filipendula multijuga 'Hjordis') Det är ett väldigt vackert älggräs där bladverket är ca 40 cm högt och eftersom det växer som en kompakt och fin tuva och inte sprider sig åt alla håll är en trevlig bekantskap:) 'Hjordis' vill ha väldränerad fuktighetshållande jord och växa i halvskugga, då kommer också de otroligt dekorativa och vackra bladen till sin rätt:)
 Visst är de fina!
 Riddarsporrarna är nu som vackrast och snart börjar även alla mina dagliljor att slå ut:) Här kan ni se H. 'Campfire Embers' till vänster i bild som har många stänglar med knopp redo för ännu en fantastisk blomstersäsong:)
 Clematis integrifolia 'Aljonuschka' har slagit ut några av sina många knoppar:)
 Klätterrosen 'Amethyste' verkar ha enormt många knoppar i år:)
 Den här hosta 'Barbara Ann' köpte jag för några år sedan från Hosta Paradise i Holland och nu i år ser den ut att ha växt till sig ordentligt:) Det är en sport av H. sieboliana Elegans och är storlek Large (60 - 70 cm hög) den har nästan vita blommor och har ett mycket vackert bladverk:)
Nu är alla väggarna gipsade, taket 'läktat' och de första takskivorna på plats:) Snickaren är här även idag eftersom han ska vara ledig måndag o tisdag i nästa vecka. Ska bli spännande att se hur långt han hinner i dag:)

4 kommentarer:

 1. Allt blommar hos dig tidigare än här. Dagliljorna visar inga knoppar än. De flesta rosor har inte slagit ut och älggräset låter vänta med knoppspickning. Inte ens ett nytt kök har jag på G !
  Man kan ju undra vad jag för anledning att se glad ut;););)!/Anja

  SvaraRadera
 2. Hostan gillade jag, det namnet har jag inte hört tidigare. Kul att se vad det går framåt i köket//Britt

  SvaraRadera
 3. Det norska älggräset sprider sig inte, skriver du. Kanske något att plantera i stället för det otroligt spridningsbenägna "svenska" älggräs vi har här? Ska kolla om man kan få tag på det.
  Så många fina riddarsporrar du har där! Gillar dem verkligen!
  Det går framåt med ombyggnaden! Trevligt!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera