måndag 8 juli 2013

Fler hortensior:)

 Nu blommar Aruncus aethusifolius (Koreansk Plymspirea) med sin cremefärgade vippor och inte mer än ca 25 cm hög är det en perfekt kantväxt i en större perennplantering:) En fantastisk höstfärg har den också, jag gillar den så mycket att jag kantat ytterligare en rabatt med den:)
 Blommat har Actaea erythrocarpa redan gjort och nu kommer bären, de lackröda, otroligt vackra men giftiga bären. 
 2011 köpte jag några mindre hydrangeor av Tommy Ahnby i Munkedal och förra året planterade jag ut dem i rabatten runt det nedsågade päronträdet. Nu blommar den ena av dem Hydrangea serrata 'M:t Aso' ;) Jag tog sticklingar på den och en del av mina andra förra hösten men tyvärr var det ingen av denna som överlevde:( I går var Rhododendronsällskapet hos Tommy igen och då hittade jag två till som jag köpte:)
Det var 'Little Geisha' och 'Kurenai' den första ljust rosa/vit och den sista röd/vit:) Jag gillar dessa små ca 1-1,5 meter höga buskarna som är lättplacerade och så himla dekorativa. Att de sedan är lätt att ta sticklingar på dem är ju bara ett plus:) Göran hittade en Rhododendron och en Magnolia som han ville ha:) Efter  besöket hos Tommy åkte vi och några till vidare till Bengt Carlsson i Klöva vid strömstadtrakten. Han har en stoor trädgård/park/naturtomt med en massa fina Rhododendron och det var riktigt trevligt att få återse denna skapelse:)

5 kommentarer:

 1. Hejsan

  Rhododendron är fräcka växter. Men svåra ha vad jag förstått. I en park här i Malmö finns en växta som är grymt stor och blommar mycket...det är en fröjd se.

  SvaraRadera
 2. Rhododendron är inte svåra, tvärt om måste jag säga:) Parkrhododendron kan bli enorma men det finns även sådana som bara blir runt metern höga:)

  SvaraRadera
 3. Härliga fynd!! Jag gillar också den koreanska plymspirean, super fin som du säger:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Härliga inköp och trevligt att få komma till en trädgård och titta. Ha det //Britt

  SvaraRadera