onsdag 24 juli 2013

Lite köksbilder!

 Här kommer lite bilder på köket som nu börjar att arta till sig ordentligt:) Förra tisdagen såg det ut så här, stommarna till underskåpen är på plats.
 Även underskåpen på denna sidan (mitt emot de andra ungefär) är på plats, diskbänken och granitskivorna ligger bara på utan att vara fastsatta.
 Några dagar senare var även den längsta granitskivan på plats, den vägde säkert flera hundra kilo. Skåpsluckor och lådfronter är på och jag är så otroligt nöjd hittills:)
 När vitrinskåpen kom på plats var jag salig:) kan knappt bärga mig tills jag kan få börja att plocka in i skåpen och att använda köket:)

 Den här lilla bänken är gjord av överskåp och bara 30 cm djup eftersom jag ville ha gott om utrymme för köksbordet som ska stå framför:) Skivorna som ligger på granitbänken ska sitta ovanför på de konsolerna ni ser fast hyllorna ska inte vara fullt så djupa utan kapas av en del.
 Så här ser det ut idag. Det är en del kvar som krönlister, taklister spishällen ska in och kaklet ska sättas och fläkten installeras men.......
..........det känns att det börjar närma sig nu:)) Kanske blir det klart i slutet av nästa vecka men jag misstänker att det tar lite längre tid eftersom det är mycket "pill" kvar. Men jag kan se slutet av tunneln:))

7 kommentarer:

 1. Roligt att dina drömmar går i uppfyllelse. Här har jag idag önskat regn. Nu har det skvätt en stund men det är inte mycket som kommit ner. Den där speciella lukten som uppstår när det varit varmt och torrt ett tag den har i allafall dykt upp. Kanske kan bladen få sig en liten dusch och piggna till.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Hejsan Monne!
  Wow så fint det blir! Måste kännas väldigt lyxigt att få ett alldeles nytt kök!/Anja

  SvaraRadera
 3. Snyggt!
  (Så är också vårt hus fullt av pärlspont;))
  Är så avis på dig som bara har några kilometer till mitt lilla barnbarn. Har fått rapport om att han vänder sig från rygg till mage nu.
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Kan tro att du är stolt för köket,så snyggt. //Britt

  SvaraRadera
 5. Vilket fint kök! Annat än mitt som är original 1959.
  Tack för alla hälsningar och jag ser ju hur mycket jag har missat hos dig i sommar.
  Men orken räcker inte till just till bloggandet men jag tänker på dig och blir alltid lika glad för dina kommentarer hos mig.
  Kram på dig
  Skall bli kul att se hur köket blir när det blir helt färdigt.
  Kram på dig
  Annika

  SvaraRadera
 6. Började titta på dina fina dagliljor men gled vidare till nya köket. Så fint det blir och vilken härlig känsla när det börjar bli färdigt.

  Ha det gott, Carina

  SvaraRadera
 7. Vilket kök! Förstår att du är överförtjust! Själva tillbringar vi nästan all inomhustid i våra kök både i stan och här på landet. Värt att satsa på alltså.
  I höst blir det vår tur att bygga om kök här i torpet.

  SvaraRadera