söndag 2 juni 2013

Riksmötets växtmarknad!


Som jag skrev i torsdags så hade vi alltså "inreseträdgård" i fredags, det var inte så många som kom men destå roligare att två HIH:are kom (Ingrid blir det nog snart i alla fall) Det var riktigt roligt att träffa dessa båda trevliga tjejer:) På lördag hade vi en buss trevliga och intresserade trädgårdsentusiaster på besök och på kvällen var vi bjudna på grillfest hos goda vänner:) så något riksmöte i Göteborg hanns helt enkelt inte med men idag åkte vi ner en stund för att i alla fall träffa "gamla" bekanta och vara med på växtmarknaden:) Vi sålde alltså inget, bara tittade och shoppade:) HIH hade bestämt att de som ville kunde träffas i kafeterian mellan 10-12 och där träffades vi alltså igen Cris Kajd och Ingrid Hoffer:) Vår egen sekreterare Marie Sandsjö Bolinder var där och flera andra men då glömde jag naturligtvis att fota:( 

 Birgitta H Olsson (HIH:s bloggansvarige) sålde växter för glatta livet:)
 Jag berättade ju att jag skulle visa vad vi köpte på resan till Stockholm. På Ulriksdals Slottsträdgård köpte vi den här ängeln i gjutjärn ca 60 cm hög och grymt tung, det är egentligen en ljusstake men Göran lade en stor glasbit i ljushållaren i stället:) 
 Göran hittade också en stor Buddha som han blev förtjust i, ca 70 cm hög skulle jag tro och i någon betong eller keramikmaterial. Han får sitta under en Cornus i stället för en Ficus religiosa som det sägs att den "riktiga" Buddha satt under när han blev Buddha:)
 I Köping stannade vi till på Burgers (det var nu det här med det tyska y:et:() Föll för den här betongurnan som jag planterat tre murgröna i:) Även den sagolikt fina "ändknoppen" i keramik som Linda Lunda (http://tradgardsdraken.blogspot.se/) har gjort passade perfekt där:)
 En Syringa afghanica (Föränderlig Syren , det svenska namnet har Björn Aldén på Botan givit den)
 Sist men inte minst denna Pinus parviflora 'Negishii' (Japansk vittall dvärgväxande)  Nu ska vi koppla av lite framför Tv:n med ett glas vin och ta det lugnt en stund:)

5 kommentarer:

 1. Så roligt att ses Monne!
  Nu, när jag har befunnit mig på fas tre (på en skala mellan 3-1 där fas tre är den lägsta))!) måste jag försöka skjutsa upp mig på¨fas 2;), d.v.s. börja kruka upp växter för försäljning. Det är jag dålig på. Man kan inte leva som pensionär så som jag gör: bara konsumera!Det är helt otroligt vad man hittar häftiga växter på växtmarknaden - tyvärr tryter plånbokens resurser allt för ofta!
  /Anja

  SvaraRadera
 2. Mitt bloggande har legat nere en tid, ser att du/ni varit i Stockholm, synd att jag inte visste det, vår gäststuga står tom!
  Så flitig du är i allehanda trädgårdssällskap!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Ser ut som ha varit en bra dag på riksmötets växtmarknad.. Några inköp??Så fin ängel du köpt!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Vad många fina saker ni fallit för.
  Riksmötet var perfekt arrangerat. Bra gjort av TAG.
  Hoppas Christina hittat sin plats ;-))
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Fina inköp och så fint det ser ut i eran trädgården//Britt

  SvaraRadera