onsdag 26 juni 2013

En konstig "sak"!

Det har det regnat i princip hela dagen, har det inte regnat mycket har det regnat lite:) Men jag tog mig en liten tur i trädgården ändå, och  idag hade den här Iris sibirica 'Creme Chantilly' slagit ut:) 
 Knopparna är riktigt läckra de också:)
 Iris pallida variegata (Brokbladig Silveriris) är vacker med sina ljust lila blommor. Men vad nu då!!!!!!!!!!!!!!! Har aldrig sett en sådan konstig "sak" förut..........
........närbild på "saken", var tvungen att googla och då hittade jag den:) Trichius fasciatus (Humlebagge) Väldigt passande namn för jag tycker den ser ut som en korsning mellan skalbagge och humla:) Den äter pollen och kan tydligen sitta i en blomma i flera dagar och mumsa;) 

4 kommentarer:

 1. En sån har jag inte heller sett förut! Fina iris!

  SvaraRadera
 2. Jag såg allt regn genom fönstret på jobbet idag, tänkte det skulle varit mysigt att vara hemma och baka :)

  Vad fina dina Irisar är! Dottern som anlägger trädgård har blivit så kär i iris så jag får hjälpa henne att hitta fina Irisar, får nog lägga ut en efterlysning på facebook :)

  Då hade jag rätt, att jag fick summer skies av dig! Den blommar så fint hos mig i år, är så glad, tack igen :)

  Ha det bäst :)

  SvaraRadera
 3. Häftig insekt! Och om den bara käkar pollen får den ju gärna hållas!
  Spännande irisar!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Humlebaggar är väldigt fina! Jag såg en för första gången i fjol och fick då veta namnet av en vänninas 6 åriga dotter. Jag trodde att hon hittade på för att den såg ut som en humla, men inte då. Hon hade sett den i sin insektsbok! :) Det finns så otroligt fina skalbaggar i trädgården om man tittar och dom flesta är helt harmlösa, men bra mat till alla fåglar!
  Regniga dagar är lite bra för färgerna blir lite klarare på korten tycker du inte? /Lena

  SvaraRadera