tisdag 25 juni 2013

Njuter!

 Fast mina tankar kretsar kring KÖK just nu så kan man ju inte låta bli att njuta av och i trädgården:) Just nu är paradisbusken (Kolkwitzia amabilis) fantastisk i sin rosa böljande kjol:)
 Tycker att blommorna är underbara.
 Även jungfrunävan (Geranium sanguineum striatum) är som vackrast nu, även om den blommar mer eller mindre hela sommaren:) Har planterat denna som en liten söt häck i en rabatt och det ser ut som ett rosa sidenband på håll:)
 En annan näva Geranium pratense 'Summer Skies' blommar också nu med sina fyllda fina blommor. En av mina favoriter!
 När jag ändå pratar om favoriter så är ju pionerna väl platsande bland dem, detta är  Paeonia lactiflora 'White Wings' och visst är det väl helt ljuvlig!
 Rent vita enkla stora blommor - en "måste ha" pion:)
 Cornus kousa chinensis (Kinesisk Blomsterkornell) börjar att så sakta gå över från vita blommor till rosa, vackert när det blir olika nyanser i trädet/busken:)
Nu börjar Philadelphus virginal (Kameliaschersmin) att slå ut, doftar underbart när man närmar sig. När hela busken är utslagen doftar den på långt håll:) 

6 kommentarer:

 1. Vi delar många växttycken och njuter nog precis lika mycket. Så gott jag hinner, tre dagar till att jobba.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Så himla fin den är paradisbusken vilken sky av blommor. Summer skies blomar även här nu:)

  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Här njuts det också. Har semester och jag tar det bara lugnt. I dag blir det en sväng till en naprapat, hoppas han får ordning på ryggen. Ha det bra //Britt

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att få nytt i köket. kan tänka mig att tankarna snurrar runt i huvudet.Så underbar paradisbuske.Hoppas vi ses snart. men förstår om du har mkt om kring dig.
  Må så gott. kram

  SvaraRadera
 5. Förstår att du njuter. Jag älskar alla växterna du visar, underbar tid nu, men det får gärna sluta regna.

  Kram Camilla

  SvaraRadera