lördag 22 juni 2013

Blåregn inte lika våldsamt;)

  Midsommarafton har förflutit för i år - bokstavligt talat. Nåja, vi klarade både mat och dans kring majstången och kom precis lagom hem och innanför dörren innan himlens portar öppnade sig:) Det var uppehåll i mellanåt men jag kände inte för att gå till logdansen, det är i alla fall inget kul att gå ensam eftersom G jobbade natt. Nåväl, det har regnat en hel del i natt också skulle jag tro för mycket har blivit nerslaget/nertyngt av regnet: Den här plymspirean (Aruncus dioicus) t.ex. Hoppas att den reser sig senare.
 Det blå regnet är inte lika våldsamt som det som faller från himlen:)
 De stora tunga Iris germanica orkar inte att hålla sig upprätta:( Får försöka att hjälpa dem med detta lite senare för nu regnar det igen.
 Iris sibirica 'Blau Milchstrasse' klarar sig fantastiskt mycket bättre:)
Även skogsnyckeln (Dactylorhiza fuchsii) har klarat av att hålla sig upprätt och förärar mig till och med med två blommor i år:)
I eftermiddag blir det konfirmation - ja inte för mig:) men för mitt yngsta syskonbarn August:) 

4 kommentarer:

 1. Önskar att lite av ditt regn kunde skvätta hitåt - Här börjar det bli torrt nu så jag får ägna en stor del av dagen åt att pinna runt med vattenkannor och slangar:(. Men Vackert är det...
  Hoppas du kan rädda dina fina växter som golvats av regnet!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Samma här Monne och idag ser vädret alls inte roligt ut. Det är till och med svårt att rensa när allt är så genomsurt.Lika bra att sitta vid datorn ;)! /Anja

  SvaraRadera
 3. Vi har haft det regnat här idag:( Trist!!
  Ha en underbar dag!!!

  SvaraRadera
 4. Här är en riktig regndag i dag så det får bli att vara inne. Ha det bra Britt

  SvaraRadera